Nemački mediji: Poznati protivnici za Fjurija i Usika

SK fight vesti 23. mar 201910:13 > 10:17
Podeli:
Harry How/Getty Images

Više nemačkih medija prenelo je informaciju prema kojoj su već sada poznati naredni protivnici za dve planetarne bokserske zvezde – linealni svetski prvak u superteškoj kategoriji Tajson Fjuri imaće meč sa Tomom Švarcom, a ukrajinska zvezda Aleksandar Usik boriće se protiv Francuza Karlosa Takama.

Biće to Fjurijev debi otkad je potpisao veliki ugovor sa američkom medijskom kućom ESPN, a prvi protivnik percipira se kao „zagrevanje“ za veće mečeve koje će uslediti. Stoga i protivnik svakako nije „zvučno“ ime – Tom Švarc ima tek 24 godine, a do sada je u karijeri u 24 meča slavio svaki put, od toga 16 puta nokautom.

Međutim, Švarc, Nemac iz Halea, do sada u karijeri nema nijedan bitan „skalp“, pa je za očekivati da mnogi fanovi neće biti zadovoljni izborom protivnika za „Kralja Cigana.“

Meč bi trebalo da se održi 15. juna u Las Vegasu, a Fjuri će pokušati da održi svoj neporaženi skor – za sada u 28 mečeva i 27 pobeda i jedan remi – protiv Dionteja Vajldera u decembru prethodne godine.

Sa druge strane, pojavile su se informacije o neprikosnovenom prvaku teške (cruiserweight) kategorije Aleksandru Usiku, koji je rešio da se oproba u najtežoj, superteškoj kategoriji u 2019. godini.

Povezano

Usik, koji je dominantno ujedinio sve relevantne šampionske pojase u kategoriji do 91 kilograma, prema istim navodima boriće se sa iskusnim Francuzem Karlosom Takamom.

Takam ima 38 godina, a u bogatoj karijeri je u 42 meča slavio 36 puta (28 nokautom), a delio je ring sa zvezdama poput Entonija Džošue, Dereka Čisore, Fransa Bote, Džozefa Parkera i Aleksandra Povjetkina. Borba bi trebalo da se održi 18. maja u Čikagu.

Taktički i tehnički besprekorni Usik do sada u teškoj kategoriji ima skor od 16 pobeda bez ijednog poraza, a ostaje da se vidi kako će se snaći protiv znantno fizički snažnijih boraca.