Potvrđeno: Usik debituje kao superteškaš 25. maja!

SK fight vesti 7. apr 201912:30 > 12:36
Podeli:
Richard Heathcote/Getty Images

Jedan od najboljih boksera današnjice i donedavni neprikposnoveni šampion u teškoj (cruiserweight) kategoriji Ukrajinac Aleksandar Usik debitovaće u najtežoj konkurenciji 25. maja u Okson Hilu, u američkoj saveznoj državi Merilend.

  Protivnik neporaženom Ukrajincu biće nekadašnji izazivač za šampionski pojas Karlos Takam, koji je u dosadašnjoj bogatoj karijeri ostvario skor od 36 pobeda (28 nokautom), 5 poraza i jednog remija. Takamov vrhunac karijere bila je borba za titulu sa nosiocem tri pojasa u teškoj kategoriji Entonijem Džošuom, ali je Londonac ipak lako slavio u tom meču.

Povezano

Usik je do sada neporažen – dobio je svojih 16 mečeva, od čega 12 nokautom, a 2016. godine je nakon pobede nad Poljakom Kšištofom Glovackim ujedinio sve najveće titule i postao neprikosnoveni šampion kategorije do 91 kilograma.

Ranije ove godine Usik se odrekao svojih titula kako bi mogao da se koncentriše na sledeću kategoriju, supertešku. Njegov plan je da do kraja godine obezbedi sebi mečeve protiv neporaženog trojca na vrhu rang-lista superteške kateogrije koji čine Entoni Džošua, Diontej Vajlder i Tajson Fjuri.

Usik je pre uspešne profesionalne karijere bio izuzetno ostvaren kao amaterski bokser, a bio je svetski, evropski i olimpijski prvak, pošto je u Londonu 2012. godine osvojio zlatnu medalju,

Poslednji neprikosnaoveni prvak u teškoj kategoriji koji je prešao u supertešku bio je veoma uspešan – to je učinio legendarni Ivander Holifild krajem osamdesetih godina prošlog veka.