Kormije: Trilogija sa Džonsom? Ja odlučujem

SK fight vesti 11. maj 201913:14 > 13:20
Sean M. Haffey/Getty Images

Aktuelni prvak UFC u teškoj kategoriji Danijel Korimje 18. avgusta braniće šampionski pojas protiv Stipea Miočića, a medije i dalje interesuje potencijalni duel Kormije sa jedinim čovekom koji ga je pobedio – prvakom u poluteškoj kategoriji Džonom Džonsom.

Kormije se nije borio u poluteškoj kategoriji (do 93 kilograma) od januara 2018. godine, ali je izjavio da bi bio voljan da prođe kroz „grozan proces skidanja kilograma“ da bi se sastao sa Džonsom.

Ipak, Kormije naglašava da ne oseća da bi morao da se sastane sa Džonsom kako bi njegova karijera bila kompletna.

Ako bih se ponovo sastao sa Džonsom, bilo bi to u poluteškoj kategoriji. On je pobeđivao na toj kilaži i u tim uslovima bih želeo da mu se suprotstavim. Na početku karijere je bilo bitno kako sam se pokazao protiv Džonsa, ali sam u karijeri ja ostvario mnogo više od toga – mnoge stvari koje nisu u vezi sa njim. Branio sam šampionski pojas u teškoj kategoriji triput“, rekao je Kormije.

Kormije (22-1 MMA, 11-1 UFC) i Džons (24-1 MMA, 18-1 UFC) do sada su se sastajali dvaput, a oba puta je u ringu uspešniji bio popularni „Bouns.“ Ipak, nakon drugog meča Džonsu je pobeda oduzeta jer je bio pozitivan na određene supstance.

Meč protiv Miočića biće deveti za pojas u mojoj UFC karijeri. Mislim da bi bilo dobro da ih ukupno imam 10. Ako budem želeo da to bude Džons, onda ću se boriti protiv njega. Ovoga puta to će biti moja odluka“, naglasio je Kormije, nekadašnji reprezentativac SAD u rvanju, koji je govorio i o tome šta za njega znači meč sa Džonsom.

Kada se spremam za meč protiv njega, boljie treniram. Mislio sam da sam bio najbolja verzija sebe u dva meča proiv njega. Svaki put kada imate takvog protivnika vi postanete bolji“, zaključio je popularni DC.