EI: Hodžić osvojio srebro u Minsku

SK fight vesti 30. jun 201917:13 > 17:14
Podeli:
Privatna arhiva

Crna Gora je osvojila srebrnu medalju na Evropskim igrama u Minsku u režiji karatiste Marija Hodžića.

Član Karate kluba Omladinac u prvom kolu je pobedio Belgijanca Rosiela sa 3:2, u drugom je protiv borca iz Turske Ujgula radio 0:0, kao i protiv Italijana Mareske.

Mario je stigao do polufinala i bronzane medalje, osvojio je mnogo WKF bodova na putu ka Olimpijskim igrama u Japanu, ali želeo je zlato. Podsećanja radi Mario je na Evropskom prvenstvu za seniore osvojio srebrnu medalju.

Pre polaska za Minsk, Mario je naglasio da je svestan da ga očekuje jako težak zadatak na putu ka cilju, a to je kako je naglasio pobedničko postolje.

Hodžić je rekao da niko ne može da obeća medalju na velikom takmičenju, ali je obećao da će se kao i uvek do sada, do poslednjeg atoma snage boriti za odličje. Obećanje je ispunio.

Rival Mariju Hodžiću na putu ka finalu bio je Belorus Artisom Kratsau koga je pobedio sa 4:0. U velikom finalu, Mario je ponovo radio protiv Italijana Mareske. Usledila je velika borba i poraz od 4:3.

U subotu je do medalje u konkurenciji do 84 kilograma pokušao da stigne Nikola Malović borac koji je na pomenutom Evropskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju. Član Karate kluba Onogošt iz Nikšića nije imao dovoljno sreće i koncentracije.

U prvoj borbi poražen je od Ukrajinca Valerija Čobotara sa 1:0, a u drugoj, od njega je bio bolji Hrvat Ivan Kvesić sa 2:0. Ukrajinski i hrvatski borac su nastavili borbe za medalju, dok su za Malovića Evropske igre završene.
Zlato je osvojio borac iz Hrvatske Kvesić.