Kan i Pakjao ugovorili borbu – u Saudijskoj Arabiji

SK fight vesti 16. jul 201920:15 > 20:28
Podeli:
Nathan Stirk/Getty Images

Britanski bokser Amir Kan objavio je da je postigao dogovor sa Filipincem Manijem Pakjaom da se konačno nađu zajedno u ringu, a njihova borba zakazana je za 8. novembar u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.

Kan je u petak pobedio Australijanca Bilija Diba i odmah potom je najavio okršaj sa Pakjaom, čiji je portparol u utorak nagovestio da još ništa nije rešeno.

Mani nije još potpisao ugovor za tu borbu“, rekao je Fred Šternberg.

Njih dvojica je trebalo da se nađu u ringu još pre dve godine, ali su planovi propali, a Pakjaa u subotu u Las Vegasu čeka borba sa Amerikancem Kitom Turmanom.

Britanac je naglasio da je Pakjao pristao na borbu, ali je naglasio da nije siguran kako bi sve moglo da se odvija u slučaju da Turman zahteva revanš sa Filipincem ukoliko ostane bez titule u supervelter kategoriji u verziji WBA.

Christian Petersen/Getty Images

Nadam se da će to biti on, ali ćemo morati da imamo i rezervni plan. Oduvek sam želeo da se borim sa njim. To bi bio najveći meč za mene“, istakao je Kan.

Kan je dugo čekao šansu za okršaj sa Pakjaom, koji važi za jednog od najboljih boksera na svetu. Filipinski bokser bi tek trebalo da potvrdi bilo kakve pregovore sa Kanom, a na svojim profilima na društvenim mrežama je naglasio da se fokusira na subotnju borbu sa Turmanom, koji je neporažen u prethodnih 29 borbi.

Britanac se u aprilu prošle godine vratio u ring posle skoro dve godine pauze, a od tada je upisao tri trijumfa i kontroverzno je izgubio šansu za titulu porazom od Terensa Kraforda.

Pakjao je tokom 24-godišnje profesionalne karijere ostvario 61 pobedu, sedam poraza i dva remija, dok je Kan upisao 34 trijumfa i pet poraza.