Sent Pjer: Zbog Habiba bih se vratio u kavez

SK fight vesti 26. jul 20190:46 > 0:50
Podeli:
Mike Stobe/Getty images

Legendarni penzionisani MMA borac Žorž Sent Pjer govorio je za medije o tome koji je jedini meč koji bi mogao da ga vrati u „kavez“, a izneo je mnogo pohvala na račun prvaka UFC u lakoj kategoriji, Habiba Nurmagomedova.

Popularni GSP je izjavio da je čvrst u nameri da, ukoliko ikad reši da se vrati profesionalnim MMA mečevima, to bude jedino protiv neporaženog šampiona lake kategorije.

Govoreći za američki TSN, 38-godišnji Kanađanin je jasno izneo soj stav.

Mnogi ljudi samo traže pažnju kada se povlače iz aktivnog bavljenja sportom. Povuku se, pa se vraćaju, pa se opet povuku itd. Pokušali smo da sa rukovodstvom UFC ugovorimo borbu sa Habibom i on je bio raspoložen za taj predlog, ali UFC je imao druge planove za njega. Zbog toga sam se i povukao“, rekao je Žorž Sent Pjer, koji se poslednji put u karijeri borio u okvoru priredbe UFC 217 u novembru 2017. godine protiv Britanca Majkla Bispinga.

Sent Pjer je tada postao prvak UFC u srednjoj kategoriji predajom protivnika u trećoj rundi.

Kada bih se borio za večnu slavu, za borbu koja bi definisala moje nasleđe, to bi definitivno bilo protiv Nurmagomedova. On je sada taj kojeg treba pobediti. Neporažen je i nije pokazao znake slabosti. Niko do sada nije rešio tu zagonetku i to me je uvek interesovalo“, izjavio je Kanađanin.

Sent Pjer je u blistavoj karijeri u 28 profesionalih mečeva imao 26 pobeda i dva poraza, a oba je osvetio pobedama nad istim protivnicima nakon toga. Imao je šamponski pojas UFC u velter i srednjoj kategoriji.