Loma se ne zaustavlja, nova titula jednoglasnom odlukom

Podeli:
Richard Heathcote/Getty Images

Ukrajinski bokser lake kategorije Vasil Lomačenko stigao je do treće velike svetske šampionske titule nakon 15. profesionalne borbe u karijeri – ubedljivom i jednoglasnom odlukom sudija nakon 12 rundi pobedio je u londonskoj O2 areni domaćeg takmičara Luka Kembla.

U duelu dvojice nekadašnjih olimpijskih šampiona 31-godišnji Ukrajinac na kraju je došao do nedvosmislene pobede protiv svog vršnjaka, a sudije su meč bodovale 119-108, 119-108, 118-108. U 11. rundi Britanac je bio i u nokdaunu.

Vasil „Haj-tek“ Lomačenko je tako svojoj impresivnoj kolekciji pridodao i do sada upražnjeno zvanje WBC prvaka u lakoj kategoriji (do 61,2 kilograma), a šampion je još u verzijama WBA i WBO, dok ima i pojas časopisa Ring. U profesionalnoj karijeri ima skor od 14 pobeda (10 nokautom) i jednog poraza.

Kemblu je ovo bio treći poraz u 23. borbi, a nakon meča bio je oduševljen protivnikom:

Loma je tako dobar, prilagođava se svemu što pokušate. Uvek ima plan. Večeras nisam bio najbolji, ali će moje vreme doći“, rekao je Luk Kembl.

Richard Heathcote/Getty Images

Pobednik je pohvalio izazivača.

Povezano

Luk ima ogromno amatersko iskustvo. Pametan je borac odlične tehnike i imao je veliku prednost u rasponu ruku u odnosu na mene. Pružio mi je dobar otpor – bila je ovo odlična borba i dobro iskustvo za mene. Želim borbu u kojoj bih ujedinio sve pojaseve i postao neprikosnoveni svetski prvak lake kategorije“, izjavio je Vasil Lomačenko.

U drugoj najvećoj borbi večeri u teškoj kategoriji iskusni Aleksandar Povjetkin slavio je takođe nakon jednoglasne odluke sudija, a porazio je 24-godišnjeg Hjuija Fjurija, rođaka aktuelnog linealnog šampiona sveta u najtežoj diviziji – Tajsona Fjurija.

Povjetkin, koji ima 39 godina, sada ima skor od 35 pobeda i 2 poraza, a jedini bokseri koji su ga savladali su Vladimir Kličko i Entoni Džošua. Fjuri je na skoru 23-3.

https://twitter.com/bxngconnoisseur/status/1167934575709802498