Habib pred povratak: Umoriću ga, pa će 'tapkati'

SK fight vesti 4. sep 201923:52 > 23:55
Podeli:
Michael Reaves/Getty Images

Aktuelni prvak UFC u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov braniće šampionski pojas prvi put u 2019. godini pošto je odradio suspenziju zbog incidenta nakon borbe sa Konorom Mekgregorom u okviru priredbe UFC 229 u okrobru 2018. godine.

MMA borac iz Dagestana boriće se u Abu Dabiju protiv izazivača Dastina Poarjea u događaju UFC 242, a ruski predstavnik je izližio svoj plan za borbu sa nezgodnim Poarjeom.

Povezano

Dastin Poarje je veoma težak protivnik. On je vrlo iskusan i ne želim da ga potcenim. Moj plan pred borbu je da, čim uđem u kavez, radim na tome da ga umorim da bi na kraju ‚tapkao‘“, rekao je 30-godišnji Habib Nurmagomedov.

Želim da u nastavku karijere ostanem u lakoj kategoriji jer osećam da uvek mogu da ‚pogodim‘ tu težinu. To je moja kategorija, ne želim da idem u perolaku ili u velter. Želim da branim svoj pojas mnogo puta i unapredim svoje nasleđe“, dodao je neporaženi birac, koji je u dosadašnjoj karijeri slavio u svakom od 27 profesionalnih mečeva – u 8 je slavio nokautom, u 9 predajom protivnika, a u 10 sudijskom odlukom.

Poarje takođe ima 30 godina, a bio je privremeni šampion UFC tokom Habibove suspenzije, pošto je pobedio Maksa Holoveja za taj pojas. U karijeri ima 25 pobeda, 5 poraza i jedan poništeni meč, a slavio je u karijeri protiv sjajnih rivala poput Entonija Petisa, Džastina Gejdžija, Edija Alvaresa i spomenutog Holoveja.