Borci iz Crne Gore ciljaju medalje u Tokiju

SK fight vesti 5. sep 201919:13 > 19:16
Podeli:
Privatna arhiva

Crnogorska karate reprezentacija sa tri borca nastupiće od petka do nedelje na turniru Premijer lige u Tokiju, saopšteno je iz Karate saveza. Ugled Crne Gore, braniće Marina Raković (do 68 kilograma), Mario Hodžić (do 67) i Nenad Dulović (do 60).

Borce iz Crne Gore koji se gotovo ni sa jednog velikog takmičenja u poslednje dve godine nisu vratili bez medalje, sa selektorske klupe vodiće Žarko Raković. Marina, Nenad, Mario i Žarko Raković se jako dobro poznaju, s obzirom da su svi iz Karate kluba Omladinac.

U petak, prvog takmičarskog dana, na tatami će Mario Hodžić i Nenad Dulović, a dan kasnije Marina Raković. Borbe za bronzane medalje i finala, na programu su u nedelju.

Prva rival Marini Raković biće Japanka Kajo Someja, dok će se Mario Hodžić na startu takmičenja boriti protiv Ikboljona Užakova iz Uzbekistana. Nenad Dulović je slobodan u prvom kolu, a u drugom čeka boljeg iz duela izmeđi Čileanca Migela Sofije i Azerbejdžanca Samija Taša.

Premijer liga u Tokiju okupila je 649 takmičara. Na turnirima Premijer lige pravo nastupa imaju po 50 najboljih sa rang liste Svetske karate federacije. Treba naglasiti da je svaka pobeda i svaki bod na turniru u Tokiju od vitalnog značaja u borbi za plasman na Olimpijske igre u Japanu, a kada su borci iz Crne Gore u pitanju, cilj na svakom takmičenju, bez obzira na konkurenciju je borba za mesto na pobedničkom postolju.

Crna Gora trenutno ima šest boraca koji se nalaze među 50 na WKF listi, što je osnovni uslov za mesto na Olimpijskim igrama. U pitanju su Marina Raković, Mario Hodžić, Nenad Dulović koji će se boriti na turniru Premijer lige u Japanu, Draganja Konjević i Jelena Maksimović koji polako, ali sigurno ulaze u top formu posle povreda i Nikola Malović.