Kao nekad 'Prajd': Fjodor i Rempejdž na meču u Japanu

SK fight vesti 9. okt 201918:49 > 18:52
Podeli:
Tomokazu Tazawa / Stringer

Dvojica od najboljih teškapa u istoriji MMA odradiće zvanični meč 29. oktobra u Japanu i podsetiti fanove sporta na početak veka i sjajne predstave organizacije „Prajd“ - Fjodor Emelijanenko i Kvinton „Rempejdž“ Džekson sastaće se u Saitama Super Areni u velikom spektaklu u organizaciji „Belatora.“

Emelijanenko, jedan od najpopularnijih MMA boraca svih vremena, i dalje je aktivan i ima skor 38-6 u profesionalnim mečevima. Nekadašnji višestruki svetski prvak u borilačkoj veštini sambo sada ima 43 godine, a u poslednjem duelu poražen je od Rajan Bejdera u „Belatoru“ posle samo 35 sekundi u prvoj rundi.

Povezano

Tokom karijere imao je pregršt predaja protivnika i nokauta protiv fizički znatno impoznatnijih protivnika. Mnogi ga, uz Andersona Silvu, smatraju jednim od najvećih u istoriji sporta.

Džekson je takođe veteran, borio se većinu karijere u poluteškoj kategoriji, ima skor od 38 pobeda i 13 poraza, a proslavio se ekscentričnom ličnošću i agresivnim načinom borbe.

Emelijanenko će se boriti 26. put u karijeri u Japanu, dok će za Džeksona to biti 20. put. Biće im to prvi međusobni duel.

„Prajd fajting čempionšips“ smatrao se vodećom svetskom MMA promocijom na početku 21. veka a Emelijanenko i Džekson bili su velike zvezde u Japanu, ali i ostatku sveta i priredili su navijačima mnoge čuvene borbe. „Prajd“ je postojao od 1997. do 2007. godine, a danas je njegov naslednik japanski „Rizin.“