Dilan Prašović – Novljanin koji sanja svetsku titulu

SK fight vesti 13. nov 201913:50 > 13:54
Privatna arhiva

Dejan Dinamit Zlatičanin se uspešno vratio u ring. Bivši šampion sveta u najprestižnijoj WBC verziji, pobedio je prvo sebe, a zatim i opasnog Rusa Viškana Murzabekova.

Sam sebi je pokazao i dokazao da ponovo može da se bori na velikoj sceni, da može da se nada ponovnoj borbi za titulu prvaka sveta u nekoj od prestižnih verzija kakve su WBC, WBO, WBA ili IBF.

Tokom sjajno organizovane profi revije u glavnom gradu Crne Gore u centru pažnje je naravno bio Dejan Zlatičanin, ali su oči ljubitelja boksa bile usmerene i ka Dilanu Prašoviću. Momak koji je osvojio juniorsku titulu prvaka sveta u verziji WBO, tačnije rečeno za borce do 23 godine, nema poraz u profi ringu.

U Podgorici je za rivala imao daleko iskusnijeg borca iz Nemačke, Rad Rašida, ali je sačuvao oreol nepobedivosti. Stigao je do 12 trijumfa, a pobedu i meč je posvetio preminulom treneru Fehmi Huseniju. Prašović je tokom amaterske karijere učestvovao na dva evropska i na jednom Svetskom prvenstvu. U Ukrajini je stigao do četvrtog mesta u Evropi. U profi ring se preselio sa skorom 70-6.

Pobedu nad Rašidom posvećujem treneru Huseniju sa kojim sam naučio sve što znam o boksu, čoveku zbog kojeg sam zavoleo plemenitu veštinu. U glavi sam imao njegove savete dok sam se borio sa izuzetno kvalitetnim borcem iz Nemačke. Poraz je bilo neprihvatljiva opcija u pomenutom meču, jer sam se borio za sebe i čoveka uz koga sam odrastao“, naglasio je Dilan Prašović za Sport Klub i nastavio:

Zajedno smo bili na dva Evropska prvenstva i na jednom Svetskom. U Ukrajini, na šampionatu Evrope stali smo na korak od medalje. Nismo osetili gorčinu poraza u profi ringu. Stigli smo do titule prvaka sveta u WBO verziji za borce do 23 godine. U meču za titulu pobedio sam Mađara Mate Krištofa. Zajedno smo sanjali borbu za svetsku titulu u seniorskoj konkurenciji. Sada nastavljam da sanjam sam, a svaku pobedu i svetsku titulu kojoj težim će biti posvećena Fehmi Huseniju“.

Dilan Prašović trenira u Herceg Novom gradu u kojem je rođen, ali i u profi kampu u Hanoveru, gde ga već 7. decembra očekuje novi meč.

Ritam je malo ubrzan, ali sam maksimalno spreman i fokusiran, tako da verujem da neće biti problema. Svaki meč u profi ringu je priča za sebe. Potrebno je mnogo truda, radi i odricanja da bi se stigli u priliku da se borite sa najboljim borcima planete, a prava na grešku nema. Ime rivala još uvek ne znam, ali sam posle sjajno odrađenih priprema i pobede nad Rašidom, optimista i očekujem novu pobedu“, rekao je Prašović i nastavio u dahu:

Ako sve bude u redu, a verujem da hoće, već u martu, kada je na programu već tradiconalna profi revija u Budvi, očekujem da ću se boriti za titulu u nekoj od prestižnih verzija kakve su WBC, WBO, WBA i IBF. Ne znam da li će biti borba za evropsku ili svetsku titulu u kruzer kategoriji, ali u ovom trenutku mi to nije ni toliko važno. Bitno mi je da nižem pobede, da nastavim sa radom i odricanjima kao do sada. Ponavljam, to je jedini put da snovi postanu java. U profi ringu, koji je nekada surov, nemate pravo na grešku. Svaka se kažnjava“.

Na pitanje da li će posle titule juniorskog prvaka sveta uspeti da stigne do seniorske kao što je to uspeo Dejan Zlatičanin, Prašović je rekao:

Titulu prvaka sveta niko ne može da obeća. Ono što mogu da obećam je da ću dati sve od sebe, na svakom treningu, na svakom meču kako bi došao u priliku da se borim za seniorski svetski tron. Verzija mi u ovom trenutku nije bitna. Mlad sam borac i svestan sam da imam još mnogo da učim, radim i borim se. Ali, snovi će postati java, uveren sam u to. Samo onaj koji veruje može da stigne do cilja“.

Ostane nam jedino da Dilanu Prašoviću poželimo mnogo sreće 7. decembra kada ga očekuje meč u Hanoveru, kao i da njegov tim uspe u nameri da obezbedi meč za titulu na profi reviji koja je na programu u martu u Budvi.