Prašović za SK: Idemo dalje, pobediću Džeksona!

SK fight vesti 27. nov 201919:07 > 19:10
Privatna arhiva

Dilan Prašović nije mnogo odmarao posle 12 uzastopne pobede. Sjajni bokser iz Crne Gore već 7. decembra ponovo ulazi u ring, a rival je Brazilac Džekson Junior.

Mladi i izuzetno talentovani Novljanin je podsećanja radi fenomenalnom borbom pobedio Rad Rašida iz Nemačke tokom profi revije u kojoj se Dejan Zlatičanin bivši šampiona sveta u WBC verziji uspešno vratio u ring pobedom nad Viškanam Murzabekovim iz Rusije.

Dinal je stigao do skora od 12-0 u profi ringu, a pobedu u meču sa Rad Rašidom je posvetio preminulom treneru Fehmi Huseniju, sa kojim je bukvalno odrastao, sa kojim je učestvovao na dva šampionata Evrope i jednom Svetskom prvenstvu, sa kojim je stigao do 11 pobeda u profi ringu i titule juniorskog prvaka sveta (borci do 23 godine) u WBO verziji.

U velikom finalu pobedio je Mate Krištofa iz Mađarske, a treba napomenuti da je Prašović u profi ring ušao sa skorom od 70-6 u amaterskom, sa četvrtim mestom na prvenstvu Evrope u Ukrajini.

Spreman sam. Nisam prekidao sa jakim treninzima i radom posle pobede nad Rad Rašidom u Podgorici. Zadovoljan sam onim što sam prikazao u ringu, prijaju naravno pohvale, ali sam svestan da mogu mnogo, mnogo bolje. Sa nestrpljenjem očekujem profi reviju u Hanoveru. Za rivala sam dobio Brazilca Džeksona Junira. Kao i Rašid, daleko je iskusniji od mene. Ostvario je 22 pobede u profi ringu, od čega čak 20 prekidom. Brazilac ima i slabosti jer je poražen 10 puta. Biće to velika borba, duel mladosti i iskustva.”, rekao je Dilan Prašović za Sport Klub i nastavio:

Šta bi moglo da bude presudno u meču koji sledi? Ogromna glad za uspehom. Silno sam motivisan, spreman da se borim do poslednjih atoma snage od prvog do poslednjeg sekunda meča. Džekson je opasan udarač i čvrst borac, ali opasan sam i ja. Optimista sam, verujem da ću u Hanoveru stići do skora od 13-0, a zatim naredne godine u martu, tokom tradicionale profi revije u Budvi, imati priliku da se borim za titulu. Nije mi bitno da li će na talonu biti evropski ili svetski tron. Bitno mi je da bude prestižna verzija i da nastavim da pobeđujem u profesionalnom ringu, ringu koji ne dozvoljava opuštanje i koji vas tera da napredujete i budete jači u svakom smislu iz dana u dan”.

Meč između Dilana Prašovića i Džeksona Juniora održaće se u Hanoveru 7. decembra, a ljubitelji boksa se nadaju da će sjajni Novljanin nastaviti seriju pobeda i da će na pomenutu profi reviju u Budvu doći sa skorom od 13-0, da će imati priliku da stigne do pojasa u seniorskoj konkurenciji.

Evropskog ili svetskog? Dilan kaže da nie bitno. Važno je da napreduje i da sigurnim koracima ide napred.