Najveći meč u istoriji sporta: Badr ili Riko?

SK fight vesti 3. dec 201918:33 > 18:40
Podeli:
YouTube screenshot

Ostalo je manje od tri nedelje do najvećeg kik-boks duela današnjice – 21. decembra u holandskom Arnhemu održaće se revanš-meč između aktuelnog prvaka Glori promocije u superteškoj kategoriji Rika Verhuvena i izazivača, legende sporta Badra Harija.

Pobednik meča moći će da se proglasi vladarem najteže kategorije elitne svetske promocije, a meč dodatno dobija na značaju kada se uzme u obzir kako je završen njihov prvi duel 2016. godine. Tada je 30-godišnji Verhuven (65-10) slavio u „vreloj“ areni u nemačkom Oberhauzenu protiv 34-godišnjeg Harija (106-13) tehničkim nokatutom u drugoj rundi pošto je Marokanac morao da preda meč zbog povrede ruke.

Povezano

Hari, istinska legenda sporta još iz K1 dana, veoma je popularan, a sa svojih 2,2 miliona pratilaca na Instagramu podelio je sledeću poruku:

Trenutak istine se bliži. Sâm sam, gledam svojoj sudbini u oči. Međutim, to je varka jer ja zapravo nisam sâm. Vaša svakodnevna podrška daje mi osećaj kao da imam čitavu vojsku iza sebe. Zajedno idemo prema velikoj pobedi. Došlo je vreme da se fokusiram na rad u tišini. Vidimo se uskoro, 21. decembra“, napisao je Badr Hari, koji je često javno govorio o tome da žali zbog toga što je morao da prekine prerhodnu borbu zbog povrede.

Ovo je borba koju su svi želeli. Upamtite šta sam rekao, ja uvek počnem ono šta započnem. Ovoga puta neće moći da mi pobegne“, dodao je šampion Riko Verhuven.

Trebalo bi to da bude najveća borba u istoriji najrelevantnije svetske promocije – Glori. Kik-boks se veoma često posmatra kao borilački sport koji nije u centru zbivanja zbog nedostatka pravih svetskih zvezda, pa mnogi smatraju da od ovog meča u nekoj meri i zavisi budućnost čitavog sporta.