A sad kupuje rols-rojsa: Mešaš malter ili boksuješ?

SK fight vesti 5. dec 201919:41 > 19:42
Richard Heathcote/Getty Images

Kada je Endi Ruiz junior kupio belog rols-rojsa, njegov otac nije bio srećan. “Rekao sam mu: ‘Endi, ovo ti je poslednji automobil, ne kupuj više“.

Richard Heathcote/Getty Images

“Rekao sam mu: ‘Ako ništa, kupi rols-roja i iznajmljuj ga, zarađuj novac. Možeš da zaradiš 30.000 mesečno tako“, kaže Endi Ruiz senior.

Nakon što je u junu savladao Entonija Džošuu, Endi Ruiz junior prvo je kupio majci Felisitas nova kola, od tada je i ocu kupio novi kamion, a platio je i milion dolara u gotovini za novu kuću. Nije strašno, Ruiz će od revanša u Saudijskoj Arabiji zaraditi više od 10 miliona dolara.

Povezano

“Kao otac, rekao sam mu da ostane skroman – ne troši novac, uloži u kuće“, kaže Ruiz senior za BBC.

Kada je reč o kolima, savet nije usvojio – Endi junior nedavno se dovezao u mercedesu G550, koji košta više od 100.000 dolara. “Još jedan“, rekao je sa osmehom.

Život se promenio za meksičko-američkog boksera ne samo u tom smislu – upoznao je predsednika Meksika, gostovao je kod poznatog voditelja Džimija Kimela, izveo je početni udarac na meču Los Anđeles Dodžersa… Zbog građe su mu se smejali, a sada čak radi i kao model za muški donji veš. Zlatni i dijamantski lanci ili, kako Ruiz jr, kaže “zabavne stvari koje sam oduvek želeo“.

Ali ako je ocu potreban dokaz da Endi jr može da bude odgovoran kada je reč o novcu, to su pregovori o revanšu sa Džošuom.

“Bilo je samo pitanje koliko brzo možemo da prekinemo sa glupostima i da kažemo: ‘Endi, želiš više novca, zar ne“, kaže Džošuin promoter Edi Hern.

Život se promenio mnogo otkad je Endi jr radio sa ocem koji drži građevinsku firmu.

“Mešao je malter. Rekao sam mu ‚želiš li da boksuješ ili da mešaš malter‘. Imao je dobro detinjstvo, živeo je u lepoj kući, kupio sam mu fin auto kada je bio mlad, ali nisam želeo da mu dam sve, morao je da radi za stvari“, kaže Ruiz sr, koji se doselio u SAD sa osam godina:

“Ugleda se na mene. Zaista smo bliski i šta god da mu kažem, on mi veruje“.

#related-news_0

A bilo je vremena kada je podrška bila potrebna, 2017. godine nije imao nijednu borbu i skoro je završio sa boksom. Ali pobeda nad Aleksanderom Dimitrenkom donela mu je 200.000 dolara i utrla put ka borbi sa Džošuom, čiji zakazani rivali Džerel Miler je pao na doping testu.

“Bio je ponekad depresivan jer se nije borio“, kaže otac.

Sada se promenila i percepcija – od bucmaskog borca koji nije pretnja, sada je brz i opasan protivnik.

“Loše sam se osećao zbog tih priča o težini, on je moj sin. Rekao sam ljudima da bih se kladio u prvom meču da će pobediti u sedmoj rundi. Pitali su me odakle mi takva vera, nisu prihvatili opkladu, pa sam otišao u kazino i dobio. Zaradio sam mnogo novca, znao sam da će pobediti. Majka i ja vidimo da mu ide bolje, ponosan sam na njega – ne uspe baš mnogo boksera, to je kao da je dobio na lutriji“, zaključio je Ruiz sr.

Revanš je na programu u subotu od 20 sati u Saudijskoj Arabiji.