Pobede Srbina i Crnogoraca na reviji u Nemačkoj

SK fight vesti 8. dec 20191:30 > 1:33
Privatna arhiva

Profi bokserska revija koja je organizovana u nemačkom Hemelnu bila je izuzetno uspešna za borce iz Crne Gore i Srbije.

Crnogorski profesionalni bokser Dilan Prašović nastavio je pobednički niz. Mladi Novljanin je prekidom na isteku treće runde dobio Brazilca Džeksona Žuniora u meču za rejting u kruzer kategoriji. Brazilac zbog povrede lakta nije mogao da nastavi meč. Prašović je do tada bio bolji u prvoj i trećoj rundi, u drugoj je Brazilac bio opasniji.

Prašović sada u profi ringu ima skor 13-0. Narednu borbu Prašović bi trebalo da ima 13. marta na tradicionalnoj profesionalnoj reviji u Budvi i to za internacionalnu WBO titulu, protiv Argentinca Alberta Peralte.

Crnogorski bokser Predrag Radošević savladao je Islama Ašabova jednoglasnom odlukom sudija. Radošević je u meču supervelter kategorije dominirao svih šest rundi, mada mu je rival pružio snažan otpor. To je njegova 34. pobeda u profi ringu, u kome ima tri poraza. Radošević se uspešno vratio u ring posle gubitka evropske WBO titule u Podgorici.

Pobedio se radovao i borac iz Srbije Andrej Pešić koji je posle šest rundi slavio protiv Elvisa Smajlovića iz Bosne i Hercegovine. Pešić je kao i Radošević do pobede stigao jednoglasnom odlukom sudija.