Ali, Luis, Kličko… I sad Džošua! Koja je sledeća borba?

SK fight vesti 8. dec. 201912:02 > 12:03
Podeli:
Richard Heathcote/Getty Images

Britanski bokser Entoni Džošua kaže da je emotivno doživeo pobedu nad Endijem Ruizom juniorom kojom je postao dvostruki svetski šampion i vratio IBF, WBA i WBO pojaseve.

“Nisam želeo da se zanesem, ali jesam bio emotivan. Ja sam čovek koji je pravio greške, sazreo sam i vratio sam se onda kada sam gubio svoj životni put“, kaže Džošua.

Britanac se tako pridružio probranom društvu koje je povratilo status svetskog šampiona, a u njemu su Muhamed Ali, Lenoks Luis, Flojd Paterson i Vladimir Kličko.

Povezano

Iz WBO su momentalno posle borbe saopštili da u roku od 180 dana Džošua mora za taj pojas da se bori sa Oleksandrom Usikom, koji je gledao meč u Rijadu.

“Šta god mogu da uradim, uradiću. Ako treba da se borim sa drugim najboljim borcima u toj diviziji, onda će tako i biti, spreman sam za sve. Za 180 dana? Nema problem, rok-en-rol“, kaže 30-godišnjak.

Sledeći IBF obavezni izazivač jeste Kubrat Pulev, pa ostaje da se vidi s kime će se Britanac prvo sastati.

Ukoliko se Džošua ne sastane sa obaveznim izazivačima, morao bi da se odrekne ta dva pojasa, a njegov promoter Edi Hern kaže da se to neće desiti.

Sve to znači da je vremenski daleko borba sa WBC šampionom – sa Diontejom Vajlderom ili Tajsonom Fjurijem.

“Neću ih više prozivati (da se borimo). Pravim sopstveni put i ako oni žele da budu deo tog puta, pozvaće. Ruiz je to uradio i stvorio je sopstveno nasleđe. Ako njih dvojica žele, mogu i oni da stvore svoje nasleđe. Pogledajte šta sam ja sve uradio, hajde bre… Kada ih zovem i sve što ide uz to, gubim koncentraciju“.

https://youtube.com/watch?v=oQVRiOQpt90

Britanac je ukazao poštovanje i Ruizu, a imao je i poruku za svoje navijače.

“Znam da sam u nekim trenucima mogao i više, ali nekada je ključ u jednostavnosti. To je bio moj moto – da zadržim jednostavni pristup, a to je dovelo do genijalnog nastupa. Nadmudrio sam šampiona i dokazao sam sebi da mislim da niko ne može da me pobedi kada sam spreman. Rekao sam Ruizu da nikada ne odustaje, a navijačima poručujem da nikada ne sumnjaju u sebe – život je rolerkoster, pobeđuje se i gubi, i niko ne može ništa da vam prigovori dokle god ste vi zadovoljni sobom“, zaključio je Džošua.