Usman: Mnogo je pričao, hteo sam samo da ga izudaram

SK fight vesti 15. dec 201911:24 > 11:25
Podeli:
Steve Marcus/Getty Images

Borba se iščekivala dugo, Kolbi Kovington bio je glasan, a Kamaru Usman je posle pobede rekao da su ga reči protivnika pre meča samo dodatno inspirisale.

Sudija je prekinuo meč u poslednjem minutu pete, poslednje runde, kada je Usman ušao u seriju udaraca.

Povezano

“Nisam se uopšte brinuo o tome da ga udaram u određene tačke. Samo sam želeo da ga udaram iznova i iznova, gde god da sam mogao. Mnogo je pričao pre ovoga, tako da je ova borba bila stvar poštovanja. Imao sam odgovornost da izađem i da mu održim lekciju“, rekao je Usman i dodao:

“Osećam se dobro, zadovoljan sam, ali ne skačem od sreće. Znam koliko sam uložio u ovo, bio sam neumoran, žrtvovao sam svoje telo i svoje vreme. Ovo je rezultat koji smo želeli – govorio sam da želim da ga ‘kažnjavam‘ tokom četiri i po runde, a onda da ga dokrajčim. Upravo sam to i uradio“.

Nastavio je da likuje 32-godišnji nigerijsko-američki borac.

“Pre meča su svi govorili koliko je izdržljiv Kovington. E pa, i ja sam, a ti momci sa kojima se on ranije borio nisu bili ja i nisu mogli da se rvu kao što ja umem, pa nije ni pokušavao. Ovo je bila borba prsa u prsa i pobeda za ceo svet. Ljubav je pobedila – on je pre meča stvarao mržnju, razdor, talentovan je momak, ali na kraju krajeva, ja sam najbolji na svetu. Sada idem na odmor, da provedem Božić sa porodicom – koga god odluče da treba sledeće da prebijem, tu sam“, zaključio je Usman.

Kamaru sada ima 16 pobeda iz 17 borbi.