Otac mu je iz okoline Bitolja, a on je svetski šampion

SK fight vesti 15. dec 201912:24 > 12:26
Podeli:
Steve Marcus/Getty Images

Aleksander Volkanovski, australijski borac poreklom iz Makedonije (otac mu je rođen u okolini Bitolja), postao je prvak perolake kategorije u okviru UFC 245 pobedom nad Maksom Holovejom.

Volkanovski, 31-godišnjak sa nadimkom Hulk, brzim tempom i brojnim loukikovima potpuno je izbacio branioca titule iz ritma, da bi na kraju slavio na poene.

Povezano

“Ova pobeda znači mi sve na svetu. Udaljen sam od porodice, imam dvoje dece kod kuće. Sve u životu mi je u vezi s porodicom, ubija me to kada sam daleko od njih, tako da je ovaj trijumf za njih, mali rani božićni poklon“, rekao je Volkanovski.

Za Australijanca je to osma pobeda u isto toliko UFC borbi, a ukupno 18. u nizu.

“Perolaka kategorija je oduvek bila puna sjajnih, poštovanja vrednih šampiona koji su se uvek borili sa sledećim izazivačem u nizu, to cenim. Mnogo je ljudi koji su zaslužili priliku, a nisu je dobili – postaraću se da sada bude drugačije. Ako UFC zaista želi borbe samo radi novca, uradiću to, neću da lažem, ali ja želim da taj novac damo osobi koja je to zaslužila, i da tu osobu pobedim“, dodao je Volkanovski.

https://youtube.com/watch?v=SfufrtoB2qI

Godine 2012. Aleksander je odustao od ragbija kako bi se oprobao u MMA, a eto, sedam godina kasnije, dobio je možda i najvećeg borca u istoriji u perolakoj kategoriji.