"Zli momak" Badr Hari se javlja iz bolnice: Vratiću se

SK fight vesti 24. dec 201921:00 > 21:08
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Marokanski kik-bokser Badr Hari izgubio je na malerozan način „meč veka“ proteklog vikenda, kada je u holandskom Arnehmu pred punim stadionom od njega bolji bio aktuelni prvak sveta u teškoj kategoriji Riko Verhuven.

Bio je to drugi susret dvojice velikih zvezda u borbi za naslov šampiona elitne organizacije „Glori“ i drugi koji je okončan Verhuvenovom pobedom usled Harijeve predaje.

Povezano

Verhuven (30 godina, 56-10, 16 KO) ostao je šampion, ali je do povrede u ringu apsolutno dominirao Hari (35 godina, 106-14-1, 92 KO).

„Zli momak“ Hari je dvaput u nokdaun bacio korpulentnog šampiona na opštu ekstazu publike u Arnhemu, koja je bila na strani Marokanca u velikoj meri. Naročito je impresivan bio nokdaun na startu treće runde jednim munjevitim haj-kikom. Ipak, u trećoj rundi Hari je pokušao još jedan ubitačan hej-kik, ali mu levi skočni zglob nije izdržao i borba je bila gotova.

Mnogo hvala odličnom lekarskom timu i Adžibadem međunarodnog medicinskog centra. Potvrdili su da sam pretrpeo povredu ligamenata skočnog zgloba. Posle nekoliko nedelja odmora i strogog procesa oporavka vratiću se da ostvarim svoje ciljeve“, napisao je jedan od najvećih kik-boksera svih vremena Badr Hari na svom Instagram profilu uz sliku iz bolnice.

Nakon gorke pobede Verhuven se uverio da je Hari dobro i rekao da je spreman za treći meč kako bi demonstrirao publici da nije bio u podređenom položaju protiv Harija.

Ostaje da se vidi kako će se razvijati situacija u najtežoj diviziji promocije „Glori“ u čijem vrhu se nalazi i hrvatski kik-bokser Antonio Plazibat.