Karate postaje brend i u Baru

SK fight vesti 26. dec 201919:03 > 19:18
KK Omladinac

Godinu koja se polako bliži kraju obeležili su karatisti iz Crne Gore. Momci koji pričaju na tatamiju, gotovo ni sa jednog velikog takmičenja nisu došli bez makar jedne medalje.

Sjajni rezultati, veliki uspesi i veliki broj medalja, naravno nisu ostali neprimećeni pa je usledila prava kolekcija priznanja na kraju godine. Mario Hodži, borac Karate kluba Omladinac je proglašen za najbolje sportistu u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta, Udruženja sportskih novinara Crne Gore, grada Podgorice, Karate saveza Crne Gore. Njegov saborac iz reprezentacije i kluba Omladinac, Bojan Bošković je najbolji mladi sportista u izboru COK, Karate saveza i grada Podgorice. Žarko Raković je najbolji trener glavnog grada Crne Gore, a Karate klub Omladinac uz Košarkaški klub Budućnost najbolji kolektiv u Podgorici…

Karate uspesi su naravno izazvale ogromno interesovanje dece širom Crne Gore, pa je karate kao brend počeo da se širi širom Crne Gore. Karate klub Bar je proglašen za najbolju ekipu u konkurenciji sa košarkašima Mornara, odbojkašicama Luke Bar i Galeba. U pitanju je klub koji je formiran pre 12 godina, koji broji više od 200 članova i devet trenera, koji kao sportski direktor i glavni trener, a ujedno trofejni borac, vodi Almir Cecunjanin.

„Ponosni smo na činjenicu da ja karete u godini koja se bliži kraju ostvario istorijski rezultate i da je definitvno postao brend Crne Gore. Mi smo relativno mlad klub, koji u svom sastavu ima mlade i talentovane borce i kataše, ali krupnim koracima idemo napred i verujem da ćemo u bliskoj budućnosti doprineti da karate ostane na nivou na kojem se trenutno nalazi, a to je bez ikakve dileme vrhunski nivo“, rekao je Almir Cecunjanin za Sport Klub i nastavio:

„U godini koja se bliži kraju dobili smo nagradu kao najbolji kolektiv grada Bara, a možemo zaista da se pohvalimo sjajnim borcima i katašima. Nemanja Jovović je nedavno osvojio srebrnu medalju na Svetskoj ligi za mlade, pored toga aktuelni je vicešampion Balkana, uz 20 medalja se velikih i prestižnih međunarodnih turnira. Vladimir Mijač, Vasilisa Bujić i Stefan Gojčević spadaju u grupu najtalentovanijih karatista Evrope kada su mlađi seniori u pitanju, a ogroman potencijal pokazuju kadeti Lazar Jovović koji je aktuelni prvak Balkana, Đorđe Stanojević, Aleksa Janić, Ajsel Geršvits….Broj članova raste iz meseca u mesec i verujemo da ćemo iz kvantinteta, uz veliki rad i odricanja, stići do kvaliteta i još boljih rezultata u godinama koje slede“.

Almir Cecunjanin je višestruki šampion države i Balkana, u mlađim selekcijama je osvojio gotovo sve što se može osvojiti. Bio je šampion sveta u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, ima tri medalje sa juniorskih šampionata Evrope, osvajao je medalje na svim velikim takmičenjima, turnima Svetske lige… a jedino mu nedostaju odličja sa Evropskog i Svetskog prvenstva u seniorskoj konkurenciji.