Nema odmora za karatiste iz CG, sledi Dubai

SK fight vesti 13. feb 202015:25 > 15:26
KK Omladinac

Nema odmora za karatiste iz Crne Gore. Nekoliko dana posle velikog uspeha i osvajanja pet medalja na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, na scenu ponovo stupaju oni najiskusniji.

Ugled crnogorskog karatea na turniru Premijer lige u Dubaiju, od petka do nedelje, braniće Marina Raković (do 68 kilograma), Nenad Dulović (do 67) i Nikola Malović (do 84) u borbama. Predvodiće ih selektor Žarko Raković. Prošle godine, u Dubaiju, u paklenoj konkurenciji, Marina Raković je stigla do bronzane medalje.

Crnogorskim karatistima će turnir Premijer lige biti druga provera za Evropsko prvenstvo, koje će od 25. do 29. marta biti održano u Bakuu. Podsećanja radi, Marina Raković, Mario Hodžić i Nikola Malović su bili na turniru Premijer lige u Parizu. Marina Raković je posle tri prebrođena kola, zaustavljena u repesažu, dok je Nikola Malović poražen u borbi za bronzanu medalju.

U petak, prvog takmičarskog dana, na tatami će u borbama muškarci do 60, 67 i 75 i žene do 50 i 55 kilograma. Predviđena su i takmičenja u katama pojedinačno za žene i muških kata timova.

U subotu će se boriti žene do 61, 68 i preko 68 kilograma, muškarci do 84 i preko 84, takmičari u katama pojedinačno i ženski kata timovi. Borbe za bronzane medalje i finala na programu su u nedelju.
Na turnirima Premijer lige pravo nastupa ima 50 najboljih sa rang liste Svetske karate federacije po kategorijama. Najavljeno je učešće 571 takmičara iz 85 država sveta.

Pored Evropskog prvenstva koje se bliži i na kojem će takmičari iz Crne Gore nastojati da nastave kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenja, karatisti strpljivo i izuzetno uspešno prikupljaju bodove za Svetsku listu. Crna Gora trenutno ima sedam karatista koji se nalaze među 50 najboljih na WKF listi u svojim kategorijama, što je osnovi uslov da mogu da maštaju i da se nadaju plasmanu na Olimpijske igre.

U pitanju su borci: Marina Raković, Mario Hodžić, Nenad Dulović, Nikola Malović, Dragana Konjević i Jelena Maksimović, odnosno katašica Biserka Radulović.