"Bili bismo klovnovi i idioti da ne omogućimo tu borbu"

SK fight vesti 24. feb 202014:04 > 14:07
Getty Images/Richard Heathcote

Promoter Edi Hern obećava da će doći do borbe između Entonija Džošue i Tajsona Fjurija, čiji bi pobednik objedinio sve pojaseve.

Džošua je trijumfom nad Ruizom juniorom povratio WBA, IBF i WBO titule, a Fjuri je trijumfom nad Vajlderom došao do WBC pojasa.

Hern kaže da je razgovarao sa Džošuom u nedelju i razgovarao o borbi sa Fjurijem, iako je Džošuin kamp u pregovorima oko organizovanja borbe za izazivačem za IBF pojas Kubratom Pulevom.

Povezano

“Svi relevantni akteri su veoma jasni po tom pitanju i svi žele tu borbu – Džošua, Fjuri, Frenk Voren, Top Rank, Matchroom (njegova promoterska kuća). Postoje neke prepreke kada je reč o televizijskom prenosu, ali ništa strašno. Obećavam da će do te brobe doći. Ako mi moramo da dobijemo Puleva i ako Fjuri treba ponovo da dobije Vajldera, obe te stvari će se desiti uprkos tome što nam Bob Arum (takođe promoter) govori suprotno“, kaže Hern i dodaje:

“Prošli put sa Vajderom nismo bili na istim talasnim dužinama, sada timovi i jednog i drugog boksera istinski žele tu borbu i uradiće sve da do nje dođe. Kada ćemo ponovo biti u prilici da se dvojica Britanaca bore za titulu neprikosnovenog šampiona? Nije se desilo ranije i neće se desiti u budućnosti. Bili bismo klovnovi i idioti da ne dođe do te borbe. Mi verujemo da ćemo mi pobediti, oni da će oni, hajde da vidimo“.

Vajlder ima opciju za revanš sa Fjurijem, a Hern naglašava da bi Džošua već predstojećeg leta bio na raspolaganju za meč koji svi žele pod uslovom da Amerikanac ne pokuša odmah da vrati WBC pojas.

“Džošua me je pozvao, razgovarali smo i prvo što je rekao bilo je: ‘Kako da učinimo da do te borbe dođe?‘ Rekao sam mu da to prvo zavisi od Vajldera… Ako bismo mogli odmah da imamo borbu sa Fjurijem ovog leta, to je ono što svi mi želimo“, zaključio je Hern.