Iskusni šampion se vraća: Garsija prozvao Pakjaoa

SK fight vesti 1. mar 202012:14 > 12:22
Podeli:
Tom Pennington/Getty Images)

Skoro čitava godina je prošla otkad je prethodni put u ringu bio nekadašnji prvak sveta u četiri kategorije – Amerikanac Majki Garsija. Sjajni 32-godišnjak pobedio je jednoglasnom odlukom sudija Džesija Vargasa u svom drugom meču u velter kategoriji u karijeri.

Garsija je pre ovog susreta samo jednom boksovao u velteru – tada ga je takođe jednoglasnom odlukom deklasirao aktuelni prvak Erol Spens Junior.

Povezano

Protiv Vargasa Garsija je imao problema, uprkos nokadunu koji je ostvario u petoj rundi, a prednost je ostvario u kasnijim rundama.

Vargas je nastupao u karijeri u pet kategorija (od perolake do veltera), bio svetski šampion u četiri, a u profesionalnim mečevima u karijeri ima 40 pobeda i 1 poraz. Između ostalih, pobedio je i nekadašnjeg svetskog šampiona, crnogorskog boksera Dejana „Dinamita“ Zlatičanina.

Sada imam sjajne opcije, spreman sam da se takmičim u ovoj kategoriji. Želeo bih revanš sa Spensom ili meč sa Manijem Pakjaoom. Tražim titulu u petoj diviziji“, izjavio je Majki Garsija posle duela sa Vargasom.

Vargas je sada na skoru 34-3-2.

Kai Schwoerer/Getty Images

U isto vreme u Teksasu je meč imao još jedan bivši, pomalo zaboravljeni šampion – novozelandski superteškaš Džozef Parker je tehničkim nokautom u petoj rundi bio bolji od Ameriknanca Šondela Vintersa.

Bio je to prvi meč za Parkera od juna, kada je nekadašnji WBO prvak bio bolji od zemljaka Lipaja. Parker je bio svetski šampion od 2016. do 2018. godine, kada mu je pojas oduzeo Entoni Džošua. U karijeri Parker ima 27 pobeda (21 KO) i dva poraza.