UFC: Slavio u meču za titulu, a ostao bez pojasa

SK fight vesti 1. mar 202013:06 > 13:11
Podeli:
Instagram screenshot

UFC priredba u Norfolku održana u noći između subote i nedelje po srednjeevropskom vremenu trebalo je da donese novog šampiona u muva kategoriji, ali je Dieveson Figeiredo ostao bez pojasa, uprkos pobedi protiv Džozefa Benavideza, zbog toga što nije imao propisanu težinu.

Na merenju u petak Figeiredo je imao 57,8 kilograma, što je bilo više od propisanih 56,7 kg – granice za muva kategoriju. Zbog toga je meč izgubio status borbe za titulu, a Brazilac je u svakom slučaju slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi, kada su sudije morale da prekinu borbu nakon jedne sjajne ofanzive brazilskog borca.

Povezano

Figeiredo sada ima skor 18-1, a posle borbe se izvinio navijačima zbog toga što je „promašio“ težinu.

Izvinite, uvek sam bio profesionalac, ne znam kako se ovo dogodilo. Želeo sam da navijačima priuštim šou i mislim da sam u tome uspeo, bez obzira što pojas nije bio u igri. Sledeći put ću zadovoljiti vagu, to vam obećeavam. Imaću još prilike da ga se domognem“, izjavio je Dieveson Figeiredo.

U ostalim mečevima glavnog programa Feliša Harper je u ženskoj perolakoj kategoriji bila bolja tehničkim nokautom od Zare Fern, a u istoj kategoriji Megan Anderson je nokautirala Normu Dumont. Magomed Ankalajev je u poluteškoj krajnje diskutabilnim sudijskim prekidom savladao Moldavca Jona Kucelabu, a mnogi iz MMA sveta bili su mišljenja da je sudija morao da ostavi borbu da teče jer je Moldavac i dalje aktivno uzvraćao udarce.