BŠ: Devet medalja, tri zlata za Crnu Goru u Beogradu

SK fight vesti 9. mar 20202:57 > 2:59
Podeli:
KSCG

Crnogorski karatisti šampionat Balkana u Beogradu završili su sa devet medalja tri zlatne, tri srebrne i tri bronzane. Do trona su stigli, Biserka Radulović u katama, ženska ekipa u borbama i članica tog tima Jelena Maksimović.

  Biserka Radulović članica Karate kluba Budućnost u finalnom meču je pobedila Katarinu Piperin iz Srbije sa 25,94 – 25,14.

Jelena Maksimović je u finalnom meču kategorije do 55 kilograma pobedila Hrvaticu Ines Grdenić sa 2:0. Članica Omladinca na putu do finala elminisala je Janu Kojčić iz Srbije sa 2:0, Bojanu Janković iz Srbije sa 3:1 i Iman Begić iz Bosne i Hercegovine  sa 4:1. Na korak od medalje u toj kategoriji bila je i Saša Bojović, ali je izgubila meč za treće mesto od Vere Dukić iz Srbije sa 3:2. 

Ženska ekipa u borbama, u sastavu Jelena Maksimović, Ksenija Rajović i Marina Raković i Dragana Konjević, u finalu je pobedila Bosnu i Hercegovinu sa 2:1. Na putu do finala crnogorska ekipa eliminisala je Sloveniju sa 2:0 i Srbiju sa 2:0. 

Muška ekipa, za koju su nastupali Almir Cecunjanin, Bojan Bošković, Nemanja Brašanac, Andrija Fatić, Balša Miličković, Ilija Radonjić i Predrag Smolović, u  finalu je poražena od Hrvatske sa 3:1. U prvom kolu pobedila je Sloveniju sa 3:1, dok su borbu za zlatnu medalju izborili pobedom protiv Srbije sa 3:1. 

Ženski kata tim, za koji su nastupale Jovana Marić, Mia Roganović i Iva Popović, srebro je osvojio sa 24,64 boda, iza Srbije koja je osvojila zlatnu medalju sa 24,8 bodova. 

Muški tim, u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, u finalu izgubio je izgubio od Srbije. 

Bronzane medalje su osvojili Mijat Vojvodić i Vladimir Mijač u katama, odnosno Ksenija Miličković u borbama. Vladimir Mijač je u meču za bronzanu medalju pobedio druga iz reprezentacije Filipa Bakića, dok je Mijat Vojvodić do trećeg mesta i medalje došao pobedom protiv Uroša Vukmirovića iz Srbije.

Ksenija Miličković je do bronzanog odličja u kategoriji do 61 kilograma došla pobedom protiv Anje Milovanović iz Srbije sa 5:2. Članica Omladinca u prvom kolu eliminisala je Lidiju Vukućević iz Srbije sa 3:0, dok je u drugom izgubila od Hrvatice Katarine Jeličić sa 3:0, koja je plasmanom u finale povukla u repesaž. Na startu repesaža slavila je protiv Ive Klepić iz Bosne i Hercegovine sa 3:1 i izborila meč za medalju.

Na korak od pobedničkog postolja u borbama bili su i Janko Dževerdanović (do 67 kilograma), Stefan Gojčević (do 75), Lazar Kukuličić (do 84), Andrija Fatić (do  84), Almir Cecunjanin (preko 84), Vasilisa Bujić (preko 68) i kataš Filip Bakić, ali su uzgubili mečeve za bronzanu medalju i završili kao petoplasirani.

Karatisti iz Crne Gore napravili su jako dobru uvertiru za Evropsko prvenstvo koje sredinom marta počinje u Bakuu, a treba naglasiti da na Balkanski šampionat zbog lakših povreda nisu krenuli Nikola Malović, Nenad Dulović i Mario Hodžić koji će biti među glavnim adutima na smotri najboljih karatista Starog kontinenta.