Mekgregor: Vojska da pomogne policiji, neophodno je

SK fight vesti 28. mar 202013:29 > 13:36
Steve Marcus/Getty Images

Nekadašnji šampion UFC Konor Mekgregor rekao je da bi irska vojska trebalo da pomogne policiji da bi se zajedno postarali da ljudi poštuju mere koje su određene zbog pandemije koronavirusa.

Irski borac je takođe istakao da bi svi aerodromi u zemlji trebalo da budu zatvoreni.

Vlada Irske je u petak poručila svim ljudima da u naredne dve nedelje ostanu kod kuće, osim ukoliko je neophodno da rade iz kancelarije ili moraju da odu do prodavnice ili apoteke.

Zahtevam od naših vlasti da iskoristimo naše odbrambene snage. Pomenuta je mogućnost da vojska pomogne pripadnicima policije ukoliko je neophodno. Međutim, sada je to neophodno“, rekao je 31-godišnji Mekgregor.

U videu koji je objavio na svojim profilima na društvenim mrežama, Mekgregor je rekao da bi vojska trebalo da pomogne policiji posebno u 24-časovnim patrolama.

Ne smemo da sve prepustimo slučaju. Bili šta manje od pridržavanja ovim metodama bilo kog člana našed društva neće biti samo ruganje onome što pokušavamo, već će našu naciju dovesti u opasnost“, istakao je Mekgregor.

Uprkos tome što su mnogi letovi iz Irske i ka njoj otkazani, aerodromi i dalje rade.

Naši aerodromi moraju da prestanu sa radom. Jedini letovi koji treba da budu dozvoljeni su oni koji dovode medicinske radnike kući da nam pomognu ili nose potrebnu medicinsku opremu“, naglasio je irski borac, koji je takođe poručio svim svojim sunarodnicima da ostanu kod kuće.

Ranije ove nedelje, Mekgregor je od vlasti u Irskoj tražio da uvedu potpunu zabranu kretanja, a potom je bolnicama donirao zaštitnu opremu u vrednosti od milion evra.