Joana: Povrede lica? To je cena koju plaćamo

SK fight vesti 29. mar 202010:28 > 10:31
Harry How/Getty Images

Meč Vaili Dženg i Joane Jendžejčik u okviru MMA priredbe UFC 248 doneo je fantastičnu borbu i smatra se jednim od instant-klasika UFC, a mnogi su u vezi sa tom borbom govorili o velikim hematomima koje je poražena Poljakinja imala na licu.

Iako je primila mnogo udaraca u tom meču za status šampionke u slamka-kategoriji, Joana je impresionirala nastupom, uprkos porazu.

Povezano

Iskreno, znam da je ovo uglavnom sport u kojem se takmiče muškarci, ali mislim da ne postoji nijedan sport na svetu koji je samo za jedan pol – ovo je slobodan svet, nalazimo se u 21. veku. Ja sam veoma čista osoba, uvek se trudim da naglasim to, takva je i moja estetika, pa je mnogima bilo teško da me vide sa onim povredama”, izjavila je Joana Jendžejčik.

Tuširam se pet puta dnevno i vrlo pazim na svoju odeću – prava sam devojka po tom pitanju. Zbog toga je i publici tako teško palo da me vide sa onakvim povredama lica. Ipak, to je cena koju moramo da platimo u ovom sportu. Morate da se žrtvujete i ja mrzim takve stvari jer moram da se brinem o svom zdravlju, naročito pošto želim da budem i majka. Ipak, u UFC nam pružaju zaista odličnu medicinsku negu”, dodala je poljska borkinja.

Bila sam i kod plastičnog hirurga posle meča i imala manju intervenciju na uhu, ali sve ostalo je bilo u redu. Sve je okej sa mojom glavom, ne brinite. Videla sam mnoge koji su se na internetu šalili sa mojim ‘novim izgledom’ – moram da priznam da sam se i ja nasmejala par puta”, zaključila je 32-godišnja Joana, koja sada u profesionalnoj MMA karijeri ima 16 pobeda i 4 poraza.