UFC: Četiri-pet lokacija u igri za Habiba i Tonija

SK fight vesti 29. mar 202011:53 > 11:58
Yifan Ding/Getty Images

Najiščekivaniji duel MMA sveta zakazan je za 18. april – Habib Nurmagomedov i Toni Ferguson takmičiće se za pojas šampiona lake kategorije, a pošto je mesto na kojem je duel trebalo da se održi sada nedostupno, UFC razmišlja o drugim lokacijama.

Čitava priredba UFC 249 bila je zakazana u “Barklejs” areni u Bruklinu, ali je usled pandemije koronavirusa jasno da će morati da se pronađe drugo rešenje.

Povezano

Direktor UFC Dejna Vajt insistira da će se meč između dvojice asova, koji je u prošlosti iz različitih razloga već otkazivan četiri puta, sigurno biti održan u predviđenom terminu.

Gostujući na Jutjub kanalu proslavljenog boksera Majka Tajsona, Vajt je izjavio da razmatra nekoliko lokacija na kojima bi meč mogao da se održi.

Pokušaću da 18. aprila organizujem borbu između Tonija i Habiba uprkos svemu. Cilj nam je da vratimo makar malo normalnosti čitavoj zemlji. Svakodnevno radimo na tome i non-stop se pojavljuju nove poteškoće. Kad god nešto isplaniramo, to se izjalovi, pa moramo ispočetka”, rekao je Dejna Vajt.

Imamo u planu četiri ili pet lokacija, i napravićemo dogovor. Onda ćemo videti kome je dozvoljeno da dođe da se bori, a ko neće moći, pa ćemo na osnovu toga ugovoriti i mečeve. Svi beže i kriju se, ja sam čovek koji traži rešenja. Kako da pobedimo pošast? Kako da prevaziđemo?”, rekao je Vajt, koji je zbog odluke da se borba održi na meti velikih kritika, uprkos tome što je jasno da publike neće biti.