Darko Stošić potvrdio: Nastavlja karijeru u Evropi

SK fight vesti 8. apr 202019:12 > 19:19
Podeli:
Printscreen

Srpski MMA borac Darko Stošić nije nastavio saradnju sa UFC nakon tri vezana poraza u toj organizaciji. Gostujući u Podkast inkubatoru, 28-godišnjak je objavio da će karijeru nastaviti u poljskoj promociji KSW.

Dobio sam dozvolu da objavim gde ću nastaviti svoju karijeru. Bit će to u KSW. To mi je trenutno najbolja opcija. Ponudili su mi dobar ugovor, potpisao sam na četiri borbe uz sjajne uslove. To je svakako jedna od najboljih promocija u svetu, posebno u Evropi. Mislim da su odmah iza Belatora i PFL”, izjavio je Darko Stošić.

Povezano

Stošić se u UFC takmičio u poluteškoj kategoriji (do 93 kilograma), a u KSW će biti u teškoj kategoriji.

Cilj mi je da postanem prvak KSW, mislim da imam dobre šanse da se domognem pojasa do kraja godine. Jedva čekam da pauza prođe pa da se vratim u oktagon”, dodao je srpski MMA borac.

Stošić se bavio džudoom, a u profesionalnom MMA ringu ima skor od 13 pobeda i četiri poraza. U UFC je krenuo silovito nokautiravši Džeremija Kimbola, ali je u naredna tri meča spletom nesrećnih okolnosti i predstava ispod svog nivoa zabeležio poraze. Bolji od njega bili su Devin Klark, Kenedi Enzečukvu i Džamahal Hil. Takođe, bio je šampion promocije FFC u teškoj kategoriji.

https://twitter.com/DarkoStosic92/status/1247265577137311745