"Ne mogu da izgubim od belca", ali kaže da nije rasista

SK fight vesti 19. apr 202015:17 > 15:22
Jack Thomas/Getty Images

Nekadašnji WBC šampion u lakoj kategoriji Devin Hejni dao je pre nekoliko dana izjavu o aktuelnom prvaku Vasilju Lomačenku koja je naišla na velike kritike javnosti, ali je potom dao i dodatne komentare, iako se nije eksplicitno izvinio.

“Okončaću čitavu tu priču o Lomi. Reći ću vam jednu stvar – nikada neću izgubiti od belog momka. Baš me briga šta drugi imaju da kažu. Ako se budem borio sa belim momkom 10 puta, pobediću 10 puta”, rekao je tom prilikom Devin Hejni.

Povezano

Ipak, Hejni se potom oglaskio na društvenim mrežama rekavši:

Nisam rasista i nikada neću biti rasista. Ja želim da postanem velikan ovog sporta. Razgovarao sam sa Maurisiom Sulaimanom, predsednikom WBC, i potrvrdio sam mu da ću se angažovati u borbi protiv diskriminacije svake vrste.”

Ova situacija podsetila je na 2008. godinu kada je Amerikanac Bernard Hopkins takođe izjavio da “neće dopusiti belom momku da ga pobedi” pred meč sa Velšaninom Džoom Kalzageom, a potom je bio poražen jednoglasnom odlukom sudija.

Hejni se smatra velikom nadom svetskog boksa – nema poraz u 24 profesionalna meča koja je odradio (15 nokauta), a svetski šampion postao je sa svega 21 godinom.

Vasilj Lomačenko se smatra jednim od najvećih boksera današnjice, a titule u lakoj kategoriji drži u verzijama WBA (Super), WBO i WBC. Dvostruki je olimpijski šampion.