Adesanja: Znam kako da nokautiram Kostu

SK fight vesti 29. apr 202014:14 > 14:30
Podeli:
Darrian Traynor, Getty Images Sport

Novozelanđanin Izrael Adesanja postao je prvak UFC u srednjoj kategoriji posle dve veoma uzbudljive pobede protvi Kevina Gasteluma i Roberta Vitakera, ali je u prvoj odbrani pojasa protiv Joela Romera pružio jednu od najgorih borbi u novijoj istoriji organizacije.

Mnogi očekuju da će druga Adesanjina odbrana biti protiv brazilskog borca Paula Koste, koji je neporažen u dosadašnjih pet nastupa u elitnoj promociji.

Povezano

Mnogi su me neopravdano kritikovali posle meča sa Romerom, ali ću u narednom susretu sa Kostom pokazati svima koji su moji dometi. Moja predstava će biti takva da će mnogi pošto budu odlgeldali meč reagovati u stilu: ’Ne mogu da verujem da je to uradio.’ Mnogi me već sada otpisuju i biće iznenađeni“, izjavio je 30-godišnji Izrael Adesanja.

Voleo bih da se borba održi na ’Ostrvu borbe’ tokom leta. Mnogi naglašavaju Kostinu snagu, ali sam ja već pokazao kako se treba boriti protviv izrazitog udarača kao što je Kosta. Protiv Vitakera sam demonstrirao kako treba odgovarati na takav stil borbe. Iznenadićete se kada on bude taj koji će se povlačiti u meču sa mnom. Osećam da ću pobediti prekidom – nokautiraću ga“, rekao je prvak UFC u srednjoj kategoriji.

Adesanja je pre profesionalne MMA karijere bio jedan od najuspešnijih kikboksera organizacije Glori u svojoj kategoriji, ali je usled neslaganja sa politikom kompanije promenio sport i poslao velika zvezda. Novozelanjđanin nigerijskog porekla je neporažen u profesionalnim MMA mečevima – ima 19 pobeda u isto toliko nastupa.

Joe Scarnici/Getty Images