Dnevnik iz izolacije: Sve lakše uz Luku, Lauru i Lazara

SK fight vesti 1. maj 202018:29 > 18:33
Podeli:
Privatna arhiva

Biserka Radulović, sjajna karatistkinja Crne Gore i jedna od najboljih na planeti, sa mnogo entuzijazma i žara čekala je 2020. godinu. Bila je odlučna da pruži maksimum na Evropskom i Svetskom prvenstvu, ali...

Ali, koronavirus je istakao znak stop i poslao sve sportiste u kućnu izolaciju. Umesto borbe na tatamiju, fenomenalna katašica i članica Budućnosti iz Podgorice, započela je borbu protiv opasne bolesti, na jedini mogući način. Pridržavala se i još uvek se pridržava mera koje su propisale nadležne institucije, nastoji da održi nivo psihofizičke forme u kućnim uslovima, čeka da se ostvari pobeda na globalnom nivou, kako bi snove koji su trenutno odloženi, ponovo pokušala da pretvori u javu.

U međuvremenu, Biserka Radulović je za čitaoce Sport Kluba napisala dnevnik izolacije, gde je opisala kako se bori u situaciji koja je potpuno neprirodna za sportiste, koji su navikli na svakodnevne treninge, takmičenja i putovanja.

Maksimalno poštujem propisane mere, svesna da jedino na taj način mogu da pomognem da se globalna pošast zaustavi, da se život vrati u normalne tokove, a mi karatisti na tatami. U mislima mi je bilo Evropsko prvenstvo koje je odloženo, Svetsko prvenstvo koje je na programu u novembru i ne znam da li će biti pomeranja. Međutim, viša sila je zaustavila učešće na pomenutim takmičenjima, ali sam uspela brzo da se prilagodim novonastaloj situaciji. Imam uslove da radim i treniram u kućnim uslovima, a sve što se dešava mi mnogo lakše pada jer sam u društvu sa porodicom, jer sam posle dužeg vremena, imala prostora za odmor, za gledanje filmova, čitanje knjiga, što je u periodu pre koronavirusa, bilo malo teže ostvariti zbog velikog broja obaveza“, napisala je Radulović za Sport Klub i nastavila:

Vreme u izolaciji mi olakšavaju klinci Luka, Laura i Lazar. Ja sam im tetka i uživam u svakom trenutku koji provodim sa njima, Luka me je nedavno „naterao“ da se iz trenerke presvučem u svečaniju odeću jer je slavio prvi rođendan. Lazar je nešto stariji, pa sada možemo zajedno i da treniramo. Biće to tetkin karatista ili fudbaler. Da li mogu da preporučim neki film? Uh, baš sam ih mnogo odgledala u proteklom periodu. Evo na prvu ruku, pogledajte „The Way Back“, „21 Bridges“, „Bad Boys for life“. Usput, vreme u kućnoj izolaciji sam iskoristila da naučim neke nove recepte, pročitam nove knjige, pa sve u svemu, mogu da kažem, da ako dobro organizujete vreme, izolacija ne može da bude vrsta problema, posebno što je to način da vratimo životne tokove u normalu. Ako mi sportisti možemo da mirujemo, a navikli smo na potpuno drugačiji način života, uverena sam da mogu svi. Apelujem na sve građane, da budu strpljivi i odgovorni jer se situacija popravlja iz dana u dan. Taktika koja vodi do pobede se ne menja, to je staro pravilo.“