Dulović za SK: Porodica zajedno, ciljevi i snovi veliki

SK fight vesti 6. maj 202019:46 > 19:51
KK Omladinac

Karatisti su počeli sa treninzima, mada se za njih to i ne može baš tako reći, jer su na osnovu video snimaka koje smo imali priliku da vidimo na društvenim mrežama, žestoko radili i u kućnim uslovima.

Borci i kataši iz Crne Gore, koji su uspeli da se izbore za medijsku pažnju i postanu brend kada je sport u pitanju, kako na evropskom, tako i na svetskom nivou, ponovo su zajedno na tatamiju, sa još jačim žarom i entuzijazmom nastavljaju sa pripremama za Evrpsko prvenstvo koje je odloženo, Svetsko prvenstvo koje je još uvek na programu u novembru, odnosno za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Povezano

Turnir za mesto u Japanu će biti organizovan u Parizu naredne godine, a Crna Gora ima osam takmičara koji mogu da maštaju o mestu u Tokiju. U pitanju su borci Marina Raković, Mario Hodžić, Nenad Dulović, Bojan Bošković, Nikola Malović, Dragana Konjević, Jelena Maksimović, odnosno katašica Biserka Radulović.

Maksimalno smo se pridržavali propisanih mera u periodu koji je ostao iz nas, kako bi pomogli medicinskim radnicima i nadležnim institucijama u borbi protiv koronavirusa. Situacija je stabilna, ali nema mesta za preterano opuštanje jer se borba vodi sve do poslednjeg sekunda, sve do pobede. Mnogo smo srećni što smo počeli sa zajedničkim radom, što smo se okupili posle dva meseca jer karate klub Omladinac nije klub, nego porodica i tu je tajna uspeha koji ostvarujemo“, naglasio je za Sport Klub Nenad Dulović i nastavio:

Izuzetno dobro smo radili i u kućni uslovima. Nastojali smo da u potpunosti ispunimo program koji smo dobijali, trenirali dva puta dnevno kako bi održali nivo psihofizičke forme. Međutim, rad u kućnim uslovima ne može da se uporedi sa zajedničkim treninzima. Sada sa ogromnim žarom nastavljamo sa pripremama jer nas očekuju tri velike takmičenja u periodu koji sledi. U pitanju su Evropsko prvenstvo, Svetsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre. Na termine ne može da utičemo, ali zato možemo na nivo forme. Siguran sam da ćemo pomenuta velika takmičenja dočekati maksimalno spremni, da ćemo nastaviti kontinuitet vrhunskih rezultata, da će san postati java, da će neko od karatista iz Crne Gore uspeti da izbori mesto na Olimpijskim igrama u Japanu.“

KK Omladinac