UFC: Borac pozitivan na kovid, ali borbe se održavaju

SK fight vesti 9. maj 20209:22 > 9:28
Michael Reaves/Getty Images

O noći između subote i nedelje treba da se održi MMA priredba UFC 249 u Džeksonvilu na Floridi, a svi borci su pred nastup u elitnoj promociji podvrgniti testovima na koronavirus. Jedan od njih, Brazilac Ronaldo Souza, pozitivan je na novi virus, ali u UFC kažu da će se druge borbe ipak održati.

Otkazan će biti samo duel između 40-godišnjeg “Krokodila”, koji je pozitivan na kovid 19, i Juraje Hola, ali će sve druge borbe biti na programu po planu.

Povezano

Dvojica saradnika brazilskog borca srednje kategorije su takođe bili pozitivni na koronavirus, ali prema informacijama niko drugi od svih testiranih pred UFC 249 nije dobio tu dijagnozu.

Naš lekarski tim je ispitao sve učesnike, a kod Souze i dvojice trenera iz njegovog ugla rezultat je pozitivan, iako niko od njih nije ispoljio simptome. Svi su udaljeni u skladu sa protokolima, napustili su hotel i biće u samoizolaciji, a njihovo stanje se prati”, navodi se u izjavi UFC.

Souza (26-8 MMA, 9-5 UFC) je nedavno “prošao vagu” i stajao je nekoliko metara udaljen od Hola i ostalih učesnika merenja, pa se pojavila bojazan da je možda još neko oboleo od virusa.

Glavne borbe UFC 249 biće ona za pojas privremenog šampiona u lakoj kategoriji između Tonija Fergusona i Džastina Gejdžija, kao i za naslov prvaka u bantam kategoriji između Henrija Sehuda i Dominika Kruza.