Stari Ruisov trener: Ja ne volim kada je neko lenj

SK fight vesti 13. maj 202010:09 > 10:14
Yong Teck Lim/Getty Images

Američki bokser Endi Ruis Junior šokirao je svet u junu 2019. godine kada je pobedio Entonija Džošuu i postao prvak sveta u superteškoj kategoriji u tri verzije, ali je u revanšu sa Britancem lako izgubio. Mnoge je neprijatno iznenadila činjenica da je “Uništitelj” bio u veoma lošoj formi.

Ruis je nedavno objavio da je započeo saradnju sa Edijem Rejnosom, koji trenira i meksičku superzvezdu Saula “Kanela” Alvaresa.

Ruisa je komentarisao njegov nekadašnji trener Abel Sanćes, koji je izjavio da je Rusivo glavni problem disciplina.

Rejnoso mora Ruisa da drži u sali i da ga natera da izgubi ‘prtljag’ koji trenutno nosi sa sobom. Pri tome mislim na ljude koji ga okružuju i dozvoljavaju mu da radi šta god poželi. Endi mora da sluša – Edi je fantastičan trener, jedan od najboljih u svetu današnjeg boksa. Bilo je teško raditi sa Endijem jer ja ne volim kada je neko lenj. Ja ne želim da mu budem bebisiterka. On možda fizički ne izgleda kao šampion, ali ima sjajne sposobnosti. Nedostaje mu želja, što je prava šteta. Ipak, ako ne želi da sluša nikoga, sve pada u vodu”, izjavio je Abel Sanćes.

“Kada je pobedio Džošuu postalo je nemoguće kontrolisati ga. Jedva da sam pričao sa njim tokom tri meseca. Novac i slava su ga uzeli pod svoje”, izjavio je birši Ruisvo trener.

Ruis ima 30 godina, a u 35 mečeva profesionalne karijere slavio je 33 puta (22 KO) – jedine porate naneli su mu Džozef Parker i Entoni Džošua.

https://twitter.com/AllForBoxing/status/1258639133330870272