"Kubrat će neće zapustiti kao Ruis u revanšu"

SK fight vesti 6. jun 202017:33 > 17:37
Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images

Britanski bokser Entoni Džošua trenutno ima tri od četiri najveća šampionska pojasa u superteškoj kategoriji, a prva naredna odbrana titula biće protiv bugarskog boksera Kubrata Puleva. Za Skaj sports je o izgledima svog pulena u tom meču govorio Bugarinov menadžer Ivajlo Gocev.

Pulev je obavezni izazivač regulatornog tela IBF, a ukoliko ga Džošuia savlada, Džošua ima još jednu obaveznu odbranu – protiv WBO izazivača Aleksandra Usika.

Zadaćemo Džošui muke, baš kao što je to uradio i Endi Ruis Junior, ali u jednu stvar mogu da vas uverim – Kubrat će u revanšu biti skroz spreman. Neće se zapustiti kao što je to, iz njemu znanih razloga, Ruis učinio”, izjavio je Ivajlo Gocev.

Povezano

Ruis je napravio ogromnu senzaciju kada je u jnu 2019. godine oduzeo šampionske titule Džošui nokautiravši ga u dominantnoj predstavi u Njujorku. Ipak, krajem godine Amerikanac je ostao bez pojasa u revanšu u Saudijskoj Arabiji, pošto je fizički bio nespreman, a Džošua ga je tom prilikom lako savladao.

Džošua nas nije impresionirao svojim poslednjim izdanjem. U prvom meču sa Ruisom stajao je ukopan u mestu kao jelen kada na njega ide automobil, dok je u revanšu bežao, takođe kao jelen. U njegoovm kampu znaju da je borba koja mu sledi opasna, a znam da se i AJ mnogo plaši Kubrata. Zato oni toliko otežu da nalaženjem novog termina za održavanje borbe”, rekao je menadžer.

Meč između Džošue i Puleva trebalo je da se održi u junu na stadionu Totenhema u Londonu, ali je zbog pandemije koronavirusa čitav događaj odložen i nagađa se da bi mogao da se organizuje u septembru, ali trenutno još nema potvrda.

Bokser iz Sofije visok je 194 centimetra, ima 39 godina, a u profesionalnoj karijeri je zabeležiio 28 pobeda uz jedan poraz – 2014. godine od tadašnjeg šampiona Vladimira Klička.

Popularna “Kobrata” do sada ima “skalpove” Dereka Čisore, Semjuela Pitera u profesionalnom ringu, a kao amater je bio evropski prvak.