Džošua predvodio protest: Ne smemo više da ćutimo

SK fight vesti 6. jun 202021:06 > 21:12
Reuters/Paul Childs

Britanski bokser Entoni Džošua pridružio se protestima u Votfordu u Londonu i govorio o društvenim pitanjima koji su i bili povod za demonstracije.

Britanac je vidno šepao tokom mitinga, ali su izvori bliski Džošui naglasili da je on tokom treninga doživeo manju povredu i da nosi zavoje kao meru prevencije.

Povezano

Ne možemo više da ne ćutimo na ova surova i nezakonita ubistva, niti na odvratni rasizam prema drugom ljudskom biću – koji je razlog mržnje? Samo druga boja kože“, izjavio je 30-godišnji Entoni Džošua.

Ne smemo da koristimo demonstracije kako bismo ostvarili svoje sebične motive kao što su nasilje i pljačkanje“, rekao je Londonac nigerijskog porekla, koji je tokom prostesta na majici nosio natpis „Životi crnaca su bitni“, koji je i jedan od glavnih slogana protesta za društvenu jednakost koji su usledili nakon brutalnog ubistva Amerikanca Džordža Flojda.

Ljudi ne treba da se šale sa našim poreklom, svako ko zbija šale u vezi sa mestima odakle dolazimo mora da zna da to nije u redu“, zaključio je prvak sveta u superteškoj kategoriji u tri različite verzije.