Zvezde prete odlaskom, Dejnu nije briga

SK fight vesti 7. jun 202017:12 > 17:15
Yifan Ding/Getty Images

Sve je više nezadovoljnih superzvezda UFC, a svoj protest iskazuju time što prete odlaskom iz organizacije ili penzionisanjem. Prvi čovek najbolje MMA promocije Dejna Vajt ipak ne planira da podlegne pritiscima Konora Mekgregora, Džona Džonsa, Horhea Masvidala i Henrija Sehuda.

Nekadašnji šampion u dve kategorije Konor Mekgregor objavio je u nedelju ujutru po srednjeevropskom vremenu da se povlači iz sporta po treći put u karijeri, a mnogima je jasno da je to samo jedan u nizu načina da potražuje više novca od UFC.

Želeo bih da podsedim sve da je trenutno na snazi pandemija zbog koje je svet postao jedno ludo mesto. Nemamo navijače u halama, nije moguće putovati okolo, ljudi su zaključani u kućama već tri i po meseca i svi su besni. Uz to, imamo i proteste, često i nasilne. Mislite li da ovo što radim nije teško? Mislite li da ne pomislim barem tri puta dnevno ‘Ma j***š ovo’”, izjavio je Dejna Vajt, prvi čovek UFC.

Ovo nije NFL ili NBA pa da morate da nastupate svakih nekoliko dana. Ako ne želite da se borite, ne morate. Sve je u redu”, rekao je predsednik UFC.

Nedavno je povlačenje objavio još jedan šampion u dve kategorije – Henri Sehudo, a ultimatume su Vajtu pružili Džon Džons i Horhe Masvidal.