WKF: Karatisti bez velikih takmičenja do 2021.

SK fight vesti 26. jun 20209:37 > 9:38
Podeli:
Getty images/ Michael Steele

Karatisti neće imati velika takmičenja do naredne godine. Sezona je defitnitivno završena pošto su čelnici WKF odlučili da otkažu Svetsko prvenstvo koje je trebalo da se održi od od 17. do 22. novembra u Dubaiju.

Svetska karate federacija, WKF, odlučila se da se planetarna smotra održi u istom terminu, ali 2021. godine. Izvršni komitet WKF na video konferenciji, nakon konsultacija sa čelnicima karate asocijacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, doneo je ovakvu odluku jer je procenjeno da ne postoje bezbedonosni uslovi za organizaciju takmičenja.

Pandemija koronavirusa odložila je i seniorsko prvenstvo Evrope, koje je trebalo da se održi od 25. do 29. marta u Bakuu. Jedino takmičenje koje bi eventualno moglo da se održi i koje za sada nije odloženo je Balkansko prvenstvo koje je na programu krajem godine u Hrvatskoj.

„Odlaganje Svetskog prvenstva u Dubaiju uslovilo je pomeranje šampionata planete u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih seniora, koje će umesto 2021. biti održano godinu dana kasnije“, naglasio je predsednik Svetske karate federacije Antonio Espinosa.

Karatistima sada ostaje da se maksimalno spremaju za godinu koja sledi u kojoj će na programu biti Evropsko i Svetsko prvenstvo, kvalifikacije za Olimpijske igre i same Igre u Japanu, na kojima će karate debitovati kao sport.