Novi Srbin u UFC? Medićeva šansa za elitu

SK fight vesti 18. jul. 202022:03 > 22:07
Podeli:
Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Jedan od načina za dobijanje ugovora sa elitnom MMA promocijom UFC je učešće u programu “Dana White’s Contender Series”, koji svojim najboljim takmičarima daje priliku da se oprobaju sa najboljim borcima sveta.

Četvrtog avgusta u okviru priredbe DWCS 27 u Las Vegasu za ugovor će se boriti Amerikanac Tejlor Kalens i srpski borac Uroš Medić i to u lakoj kategoriji (do 70 kilograma).

Medić ima 27 godina, rođen je u Novom Sadu, ali već nekoliko godina trenira u Enkoridžu u saveznoj državi Aljaska, a do sada je imao pet pobeda u pet profesionalnih mečeva – svaka od njih je završena prekidom. Do sada se borio u velter kategoriji (do 77 kilograma).

Njegov protivnik je takođe neporažen u šest profesionalnih mečeva.

Trenutno se u UFC nalazi nekoliko srpskih boraca. Duško Torodorović nije imao priliku da debituje – meč mu jednom otkazan zbog pandemije koronavirusa, a drugi put zbog toga što je sam bio pozitivan na kovid 19. Stefan Sekulić trenutno odrađuje suspenziju zbog toga što je bio pozitivan na nedozvoljena sredstva, ali će od novembra opet moći da se takmiči. Aleksa Camur je početkom godine debitovao u poluteškoj kategoriji.

Tu je i Aleksandar Rakić, Austrijanac srpskog porekla, jedan od najatraktivnijih boraca poluteške kategorije, kojem se u narednom periodu predviđa proboj do same šanse za pojas.