UFC zakazuje: Kodi izazivač Figeredu, Bektić se vraća

SK fight vesti 8. avg 202011:58 > 12:00
Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Brazilski MMA borac Dejvison Figeredo osvojio je u Abu Dabiju pojas UFC prvaka u muva kategoriji (do 57 kg), a poznato je kada će ga i provi koga prvi put braniti – priredba UFC 255 održaće se 21. novembra, a izazivač će mu biti Kodi Garbrant, čovek koji je već dva puta imao priliku za UFC pojas.

Doduše, Garbrant je oba puta bio izazivač u bantam kategoriji (do 61 kg), a 29-godišnjaka iz Ohaja oba puta je pobedio Ti-Džej Dilašo. Garbrant se ipak vratio na pobednički kolosek fantastičnim nokautom, kada je u junu pobedio Rafaela Asunsaoa.

Povezano

Figeredo je do pojasa stigao dominantnom pobedom nad Džoom Benavidezom – 19. jula slavio je sudijskim prekidom u prvoj rundi.

Na istoj priredbi u novembru na talonu će biti i titula u ženskoj muva kategoriji, a šampionka Valentina Ševčenko braniće pojas protiv Brazilke Dženifer Maje, koja je prethodnog vikenda bila bolja od Džoen Kaldervud.

Takođe, UFC je nedavno objavio da će se borac rođen u BiH Mirsad Bektić vratiti u profesionalni oktagon 26. septembra, a protivnik će mu u ovom okršaju u perolakoj kategoriji biti Urugvajac Luis Eduardo Garagori.

Bektić sada ima dva poraza u nizu, i to protiv veoma dobrih boraca – Džoša Emeta i Dena Igea, a u profesionalnom oktagonu zabeležio je 13 pobeda i 3 poraza.

Photo by Ronald Martinez/Getty Images)