"Tajson je i dalje Tajson, ali Roj je još veoma brz"

SK fight vesti 12. sep 202016:56 > 17:06
Podeli:
Getty Images / Mike Powell / Staff

Roj Džons Junior, bivši šampion u četiri kategorije, priprema se za revijalni meč sa nekadašnjim neprikosnovenim prvakom sveta u superteškoj kategoriji Majkom Tajsonom, a priliku da na Džonsovim sparinzima “glumi” Tajsona imao je Britanac Kris Jubenk Junior.

Roj je i dalje u formi. Ima jačinu udarca, ima brzinu i sa njime svako mora da pazi. Znate kako, Roj živi sportski život sve vreme – nikada nije stao”, izjavio je Kris Jubenk Junior.

Povezano

Za većinu boksera penzija znači prestanak treninga. Roj je uvek bio u sali i zbog toga mu je mnogo lakše da se vrati u formu za borbu, što nije slučaj sa Majkom”, rekao je britanski bokser.

Tajson je i dalje Tajson, jedan od najsnažninjih i najeksplozivnijih momaka koji su ikada kročili u ring. Veći je od Roja i eksplozivniji”, istakao je Džonsov sparing-partner.

Jubenk je nekadašnjii WBA privremeni prvak u srednjoj kategoriji, a trenutno ima skor od 29 pobeda i dva poraza.

Džons ima 51 godinu, a u profesionalnoj karijeri je postao šampion sveta u srednjoj, super-srednjoj, poluteškoj i teškoj kategoriji. Devedesetih godina prošlog i u prvoj deceniji 21. veka bio je ekstremno popularan zbog nesvakidašnjeg atraktivnog stila, koji mu je doneo pregršt spektakularnih nokauta.

“Gvozdeni Majk” je profesionalnu karijeru okončao 2005. godine sa skorom 44 pobede, 5 poraza i dva poništena meča, a u novembru će se vratiti u ring za revijalni meč sa Rojem Džonsom Juniorom, nekadašnjim šampionom u četiri kategorije.

Duel dvojice bokserskih ikona sa kraja dvadesetog veka moći ćete da pratite na Sport klubu.