Tajsonov tim ne isključuje borbu za svetski tron

SK fight vesti 21. sep 202021:25 > 21:29
Podeli:
Omar Vega/HUBLOT via Getty Images

Egzibicioni bokserski meč u kojem će snage odmeriti Majk Tajson i Roj Džons Junior na programu je 28. novembra uz prenos na Sport Klubu.

Prema poslednjim informacijama, legendarni Tajson je pojačao intenzitet rada, dnevno trenira od šest od osam sati, a na taj način je podgrejao priče i spekulacije, da će posle egzibicije koja sledi, Tajson pokušati da se bori i za titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji.

Ovu priču je realnosti još više približio trener Majka Tajsona, Rafael Kordeiro, koji spada u grupu najvećih autoriteta u svetu profesionalnog boksa.

Mislim da Majk može mnogo, može da se bori i za titulu prvaka sveta. Svi koji misle da je to nemoguće, greše, u zabludi su. Gledam ga svaki dan, radim sa njim i vidim kakav je. Mislim da najbolje tek dolazi. Spreman je i snažan, njegova tehnika borbe je specifična. Mislim da bi mogao da se spremi za Fjurija, Džošuu ili Vajldera„, rekao je Kordeiro za “The Ring” i nastavio:

Fjuri, Džošua u Vajlder za sada ne razmišljaju o Tajsonu kao potencijalnom rivalu. To im izgleda nerealno, ali mislim i verujem da bi uskoro mogli da promene stav. Naravno sve zavisi od Tajsona. Iskreno, ne vidim ni jedan razlog zašto ne bi pokušao da stigne do šampionskog pojasa. Drugim rečima, nema šta ta izgubi u eventualnom duelu, a može da napiše još jednu stranicu istorije.”

Podsećanja radi, Majk Tajson je najmlađi svetski šampion u teškoj katregoriji, a poslednju borbu imao je pre 15 godina, kada je izgubio od Kevina Mekbrajda.

Sada je fokusiran na meč koji sledi, protiv takođe legendarnog Roj Džons Juniora, a da li će posle toga uslediti borba za svetsku titulu, ostaje da se vidi. Više je nego jasno da bi svi ljubitelji boksa voleli da se to dogodi.