UFC: Adesanja i Blahovič obeležili borbe u Abu Dabiju

SK fight vesti 27. sep 20208:21 > 8:27
Podeli:
Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

253. UFC veče je obeležilo pet borbi. Za pojas šampiona srednje kategorije Izrael Adesanja je dobio Paula Kostu, dok je u poluteškoj kategoriji Jan Blahovič savladao Dominika Rejesa.

Kuriozitet je da su se za pojas u nekoj kategoriji borila dvojica neporaženih boraca. To se desilo prvi put posle 11 godina. Uoči ovog meča su Adesanja i Kosta imali perfektne učinke. Izrael je imao skor 19-0, a Paulo 13-0. Prvi put je Brazilac doživeo poraz u profesionaloj kariejri. Adesanja je sve vreme diktirao tempo, bio je konstantno bolji i bukvalno je masakrirao levu nogu Paula Koste plasiravši veliki broj niskih udaraca gde je bilo očigledno da se Brazilac sve teže kreće. U prvoj rundi je Kosta zadao nekoliko udaraca nogom u telo, ali nismo videli ništa po čemu je on prepoznatljiv, odnosno po snazi i nevorovatnim udarcima rukom kojima je nokautirao veliki broj rivala do sada. U prvoj rudni je popularni Borašinja provocirao Izraela Adesanju različitim gestikulacijama. To mu se sve obilo o glavu. Meč je okončan kada je Kosta probao da napadne Adesanju ali je Izrael uzvratio pogodivši ga svojim udarcem i zatim je bacio Brazilca u nokdaun a uz plasiranje serije udaraca sudija je okončao borbu. Adesanja je rekao da sledeću borbu želi da radi sa Džeredom Kanonijeom, pod uslovom da on pobedi Roberta Vitakera. 

Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

U drugoj borbi smo gledali okršaj dvojice poluteškaša koji su se borili za mesto najboljeg od kako je Džon Džouns upraznio mesto šampiona. On je od avgusta rešio da se bori u teškoj kategoriji. Dominik Rejes koji je imao pre ovog meča 12-1, je doživeo novi poraz u borbi za pojas dok je Poljak Jan Blahovič u borbi za svoj prvi UFC pojas postao šampion. U pitanju je inače bivši poljski KSV šampion. Blahobič je stigao do 27. pobede u profesionalnoj karijeri, ovo mu je osmi trijumf u poslednjih devet nastupa.

Slično je i Blahovič poput Adesanje došao do trijumfa i to tehničkim nokautom u finišu druge runde. Uspeo je rivala da nakon razmene udaraca pogodi levim krošeom i videlo se da je Rejes potrešen. Nije trebalo Poljaku puno vremena da završi borbu kada je Rejes bio na zemlji. Tom nokdaunu je predvodila razmena udaraca gde je Poljak bio precizniji.

U flajvejt diviziji je Brendon Rojvel dobio Kaija Karafransa. Rojvel je savladao protivnika klasičnom „giljotinom“, a bio mu je to drugi trijumf u borbi pod okriljem UFC.

U bantam diviziji u konkurenciji dama Getlin Vijera je pobedila Sidžaru Jubenks jednoglasnom odlukom sudija. Sva tri arbitra bodovala su 29-28 u korist Brazilke koja bi mogla da dobije jednu od najboljih pet izazivačica u ovoj kategoriji.

Hakim Daudu je dobio Rusa Zubaira Tuhugova u federvejt diviziji podeljenom odlukom sudija. Dvojica su bodovala u korist Daude jedan je bodovao 30-27, drugi 29-28 i jedan u korst Zubaira 29-28.