Duškov UFC debi iz snova: Dominacija i TKO u 2. rundi

Podeli:
Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Srpski MMA borac Duško Todorović odradio je svoj prvi meč u elitnoj promociji UFC na impresivan način – slavio je tehničkim nokautom u drugoj rundi protiv Amerikanca Dikvona Taunzenda u meču srednje kategorije (do 84 kg) na UFC priredbi koja se održala na ostrvu Jas nadomak Abu Dabija.

Bio je to dugo iščekivani debi za Todorovića, nekadašnjeg prvaka organizacije SBC, koji je UFC ugovor izborio u serijalu „Dana White’s Contender Series“, a debi mu je dva puta odlagan zbog pandemije kovida i pozitivnog kovid testa koji je imao.

U prvoj rundi Todorović je dominirao u „stend-apu“ i zadao daleko više značajnih udaraca, da bi zatim član MMA kluba Sekutor demonstrirao i kakav je parteraš. Bacio je Taunzenda na zemlju i odličnom serijom „graund end paund“ udaraca primorao sudiju Hercoga da prekine borbu.

Na taj način Todorović je popravio skor na 10-0 u profesionalnim MMA mečevima.

U glavnoj borbi priredbe bivša šampionka Holi Hom deklasirala je Ajrin Aldanu u ženskoj bantam diviziji jednoglasnom odlukom sudija. O nadmoći Holm svedoči i činjenica da je postavila rekord karijere plasiravši preko 100 značajnih udaraca tokom meča.

U „co-main“ borbi večeri Brazilac Karlos Felipe pobedio je jednoglasnom odlukom sudija Jorgana de Kastra u duelu dvojice teškaša. Nijedan od dvojice boraca nije rangiran u top 15 izazivača, ali je Felipe napravio iskorak trijumfom i vratio se na pobednički kolosek.

U još jednom meču ženske konkurencije u bantam diviziji Žermejn de Rendami je slavila protiv Žulijane Penje. Penja je pokušala dva obaranja, ali je njenu nesmotrenost iskusna De Rendami iskoristila i stigla do prve pobede „sabmišnom“ u karijeri.

U bantam diviziji Kajler Filips je tehničkim nokautom bio bolji od Kamerona Elsea.

Dylan Buell/Getty Images