Kik bokseri ponovo u ringu

SK fight vesti 13. okt 202017:39 > 17:41
Podeli:
KBSS

Kik boks savez Srbije je posle nekoliko odlaganja i menjanja takmičarskog kalendara za ovu godinu, kada su se stekli uslovi, organizovao 10-11.oktobra 2020. prvo ovogodišnje okupljanje najboljih takmičara Srbije da se okušaju u disciplini Lou kik, srpskoj specijalki.

Svoje učešće je prijavilo rekordnih 54 kluba a na ringu smo gledali ukupno 197 takmičara. Moglo ih je biti i više, ali je period neaktivnosti i epidemije uzeo svoj danak. Takmičenje se odvijalo dva dana, na dva ringa, u sportskoj hali „Master“ u Zemunu.

Najbolji klub u konkurenciji kadeta i juniora je KBK Batajnica.

Činjenica je da u ovoj konkurenciji moramo biti zadovoljni i učinkom drugih klubova, koji su u obema uzrasnim kategorijama, u različitim težinskim kategorijama, osvojili veliki broj zlatnih medalja.

U B klasi najbolji klub je bio KBK Niš.

U A klasi nije proglašen najbolji klub jer je veliki broj klubova imao isti skor.

Najbolji kadet prvenstva: Rade Starčević, kat -60 kg, KBK Gvardia (R.Srpska)

Najbolji junior prvenstva: Lazar Stupar, kat-67kg, KBK Batajnica

Najbolji senior B klasa: Aleksandar Milošević, kat-71kg, KBK Warrior

Najbolji senior A klasa: Aleksandar Konovalov, -67kg, KBK SD Kombat.

Nesumnjivo odličan utisak je ostavio i takmičar Budo kluba Senta Zemanko Edvard, superteškaš, koji je prikazao nesumnjiv talenat u kategoriji u kojoj je bilo najviše prijavljenih takmičara sa tri ostvarena prekida u borbama.

Takmičenje je održano uz sprovođenje svih propisanih sanitarnih, higijenskih i zdravstvenih protokola za koje je bila zadužena Zdravstvena komisija KBSS sa koordinatorima iz kancelarije Saveza. Protokoli su urađeni u skladu sa Pravilnikom Kik boks saveza Srbije, preporukama Vlade Srbije i Kriznog štaba kao i odobreni od strane Medicinskog komiteta svetske organizacije WAKO. Na takmičenju su bili prisutni i predstavnici Anti-doping agencije Srbije, koji su postupali prema svojim ovlašćenjima.

Na Prvenstvu je po prvi put, uspešno, sprovedeno elektronsko bodovanje preko sistema Sportdata, koje je obezbedilo maksimalnu transparentnost.

Kik boks savez Srbije je, za sve ljubitelje našeg sporta, obezbedio prenos uživo oba dana takmičenja na Jutjub kanalu KBSS, s obzirom da je događaj održan bez prisustva publike.