Prašović pred borbu u Beogradu: Maksimalno sam spreman

SK fight vesti 16. okt 202019:18 > 19:21
Privatna arhiva

Dilan Prašović, izuzetno perspektivni bokser iz Crne Gore, koji u profi ringu ima skor od 13-0, odmeriće snage sa borcem iz Bosne i Hercegovine, Edinom Puhalom (19-0) u Beogradu 23. oktobra.

Prašović je trebalo se da bori u martu, ali je tradiconalna profi revija u Budvi otkazana zbog koronavirusa. Sada je postignut dogovor da se meč održi u Beogradu. Na talonu neće biti profi titula, ali je meč od kapitalnog značaja jer je kvalifikacioni kada je reč o borbi za WBO titulu šampiona sveta.

Maksimalno spreman čekam duel protiv Puhala. Radi se o izuzetno čvrstom i uvek besprekorno spremnim rivalom. U pitanju je vrhunski
defanzivac i izuzetno opasni udarač, koji je 18 od 19 mečeva dobio nokautom. Ponavljam, maksimalno sam spreman. Uveren sam da na
čvrstinu rivala mogu da odgovorim istom merom, a da iskoristim svoje tehničke prednosti kako bi stigao do pobede, te napravio još jedan korak ka ostvarenju cilja, a to je borba za titulu prvaka sveta i naravno osvajanje iste u bliskoj budućnosti”, naglasio je Novljanin, Dilan Prašović za Sport Klub.

Prašović i Puhalo su od strane WBO federacije imali obavezu da zakažu meč u roku od šest meseci, a s obzirom na sve probleme sa virusom, rešenje je pronađeno u Beogradu, a garanciju da meč može da se održi 23. oktobra, organizatori su dobili od predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina.

Pobednik meča koji sledi, a ljubitelji boksa u Crnoj Gori se nadaju da će to biti Prašović, ostaće na listi izazivača i imaće više nego realne izglede da se bori za titulu prvaka sveta u WBO verziji.

U pitanju je kruzer kategorija, a ko će biti vlasnik WBO trona, biće poznato 12. decembra kada će snage odmeriti dva fenomenalna borca, Britanac Lorenc Okolie i Poljak Krištof Glovački.

Dilan Prašović ima 23 godine, bio je juniorski prvak sveta u WBO verziji, a tokom amaterske karijere je učesvovao na dva šampionata Evrope i jednom Svetskom prvenstvu. U Ukrajini je stigao do četvrtog mesta u Evropi, a amaterski ring je napustio sa skorom 70-6.