WBO: Prašović nokautirao Puhala u Beogradu

SK fight vesti 23. okt 202022:17 > 22:21
Privatna arhiva

Dilan Prašović uspeo je tehničkim nokautom u devetoj rundi da pobedi borca iz Bosne i Hercegovine, Edina Puhala. Meč u WBO verziji je održan u Beogradu, a mladi Novljanin sa skorom 14-0 sada može da se nada borbi za svetski tron.

Prašović i Puhalo su od strane WBO federacije imali obavezu da zakažu meč u roku od šest meseci, a s obzirom na sve probleme sa virusom, rešenje je pronađeno u Beogradu. Garanciju da meč može da se održi 23. oktobra, organizatori su dobili od predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina.

Prašović se borio u kruzer kategoriji, a sada mu ostaje da sačeka epilog duela koji je na programu 12. decembra, kada će biti poznato kome pripada titula svetskog šampiona u WBO verziji. Snage će odmeriti dva fenomenalna borca, Britanac Lorenc Okolie i Poljak Krištof Glovački.

Prašović je dominirao tokom čitavog meča, a pobeda dobija na težini ako se naglasi da je Edin Puhalo u profi ringu imao skor 19-0, a čak 18 duela je dobio prekidom, tj. nokautom.

Dilan Prašović ima 23 godine, bio je juniorski prvak sveta u WBO verziji, a tokom amaterske karijere je učestvovao na dva šampionata Evrope i jednom Svetskom prvenstvu. U Ukrajini je stigao do četvrtog mesta u Evropi, a amaterski ring je napustio sa skorom 70-6.