Tajson i Džons će se boriti za pojas

SK fight vesti 27. okt 202010:17 > 10:19
Podeli:
Omar Vega/HUBLOT via Getty Images

Revijalni meč, ali meč za pojas. U duelu Majka Tajsona i Roja Džonsa zalog će biti WBC Frontlajn betl pojas, osmišljen posebno za egzibiciju zakazanu za 28. novembar.

Povratak Majka Tajsona u ring moći ćete da gledate u direktnom prenosu na Sport Klubu 28. novembra, a kako bi duel učinili zanimljivijim u Svetskoj bokserskoj federaciji odlučili su da za njega osmisle poseban pojas.

Svetska bokserska federacija želi da duel Tajsona i Džonsa izgleda kao prava zvanična borba. Dva veterana boriće se za pojas.

Svaka runda će se bodovati posebno i rezultat će biti objavljen. Tri šampiona biće sudije ovog meča koji će biti održan po svim pravilima WBC.

Zvanično je potvrđeno i da će osam rundi, koliko je ugovoreno, biti skraćeno na po dva minuta jer je zdravlje dvojice boksera prioritet – ipak zajedno imaju 105 godina. Procena je da će na ovaj način Tajson biti opasniji rival u ringu, sa čime se se slaže i Džons koji veruje da će Tajson tako biti svežiji i odmorniji.

„Moram što pre da ga umorim kako bih mogao da ga ugrozim. Želeo sam da runde traju po tri minuta, za mene je to bezbednije“, poručio je Džons.