Habib: Šta još da uradim? Zaradim novac? To uvek mogu

SK fight vesti 28. okt 202012:45 > 12:51
Podeli:
Ethan Miller, Getty Images Sport

Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov iza sebe je ostavio savršen skor u profesionalnoj MMA karijeri, a posle svog poslednjeg nastupa govorio je za ruske medije o tome šta ga je navelo da se povuče.

Nurmagomedov se povukao iz aktivnog bavljenja MMA posle odbrane pojasa šampiona lake kategorije protiv Džastina Gejdžija.

Povezano

Naravno da je Dejna Vajt želeo da nastavim da se borim i donosim firmi profit. Mogu ja i sam da zarađujem novac, nalazim se na vrhuncu karijere i mogu da se borim za velike svote, ali sam doneo odluku i mislim da je ovo najbolji trenutak za penziju. Ne dešava se da se svako povuče dok je u zenitu, a znam da bih u budućnosti opet morao da se suočim sa tom odlukom. Rangiran sam kao broj jedan među čitavim rosterom UFC boraca, tako da je moja misija ostvarena. Šta još mogu da uradim? Da zaradim novac? To ću uvek moći da uradim“, izjavio je Habib Nurmagomedov za ruski RT sport.

Nurmagomedov je posle meča rekao da je na apele svoje majke rešio da prekine sa profesionalnom karijerom, ali da je čak i ona bila iznenađena činjenicom da će se povući odmah posle meča.

Emocije su bile na visokom nivou. Majka je znala, ali nije očekivala da odmah kažem. Obećao sam joj da ću to uraditi, bila je svesna. Sada treba da pomognemo našem drugu iz MMA akademije Islamu Mahačevu da dođe do šanse za titulu, a očekuje ga težak meč protiv Rafaela dos Anžusa“, dodao je odnedavno penzionisani MMA borac.

„Orao“ iza sebe ostavlja savršeni skor od 29 pobeda u 29 profesionalnih MMA mečeva, od čega 13-0 u elitnoj promociji UFC, u koju je došao 2012. godine.